77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

עוגיות קוואקר עם חמוציות, אגוזים ועוד דברים טובים

27/02/2015

עוגיות קוואקר עם חמוציות, אגוזים ועוד דברים טעימים.

העוגיות האלה נוצרו מכך שבא לי עוגיות אבל רציתי שיהיו גם טעימות וגם בריאות (יחסית כמובן). הלכתי לבדוק איזה מצרכים יש לי בבית ומה אפשר להכין מהם.

אני גם רוצה להוסיף שאין מצב לא להצליח עם העוגיות האלה, כל כך פשוט, לערבב ולשלוח לתנור לאפיה של עד 20 דקות ויש לנו עוגיות טעימות.

אז מה מצאתי: מצרכים

  1. 100 גרם אגוזי מלך אותם השארתי שלמים, אפשר לקצוץ
  2. 50 גרם שומשום
  3. 50 גרם חמוציות
  4. 1 חבילה חמאה נוזלית (100 גרם) – המסתי במיקרוגל
  5. 1/2 כוס סוכר - אפשר דמררה
  6. 2 ביצים שלמות
  7. 100 גרם קוואקר (שיבולת שועל מהסוג העבה לא הדק שמיועד לדייסות)
  8. 100 גרם פצפוצי שוקולד לבן או חום
  9. 1 כפית תמצית וניל
  10. 1/2 כפית סודה לשתייה
  11. בערך 1 כוס קמח + 1 כף אבקת אפייה

הכנה:

  1. לקלות במחבת את האגוזים והשומשום ביחד כמה דקות – להניח בקערה מתאימה
  2. להוסיף את כל שאר החומרים חוץ  מהקמח ואבקת האפיה – לערבב היטב
  3. להוסיף את הקמח ולערבב עד שהתערובת מתאחדת והופכת להיות סמיכה ודביקה
  4. להרטיב את הידיים וליצור כדורים קטנים (אני השתמשתי בכפפות שזה הכי נוח)
  5. לשטח את הכדורים ולהניח בתבנית במרווחים
  6. לאפות ב-180 מעלות כ-15 עד 20 דקות
  7. להוציא ולקרר
  8. לשמור בצנצנת אטומה לשמירה על הפריכות של העוגיות

קצת תמונות על התהליך - השומשום והאגוזים במחבת

 תודה לכל מי שביקר והגיב לי בבלוג

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

48 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת