2020
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

לחם שאור מקמח מלא ואגוזים

אין כמו אפיית לחם בבית ובמיוחד לחם שאור (מחמצת )את המחמצת הראשונה שהכנתי

בחיי הצלחתי לשמר כשלושה חודשים ,שכחתי להאכיל וככה הלכה לה המחמצת לפח ,

לפני שבועיים הכנתי מחמצת חדשה מקווה מאוד לא לשכוח להאכיל ,הפעם הכנתי לחם

מקמח מלא בתוספת אגוזים ,הטעם חלומי במרקם קשה מבחוץ וקריספי ,והאגוזים מוסיפים

עוד קרנצ'יות ללחם .

המתכון עשוי מחמצת טרייה בת שבועיים ולכן חזקתי במעט שמרים יבשים ,המתכון

מבוסס על הלחם של תומר בלס

לחם מחמצת מקמח מלא ואגוזים .

3 כוסות קמח מלא

1 כוס מחמצת

13/4 כוסות מים

מעט מלח

1/2 כפית שמרים יבשים (הוספתי מכיוון שהמחמצת הייתה בת שבוע )

1/2 כוס אגוזי מלך

הכנה :

מערבבים את הקמח עם המחמצת והמים והשמרים עד שהחומרים מתאחדים. מוסיפים את המלח, ולשים במיקסר כ5 דקות מוסיפים את האגוזים ממשיכים ללוש עוד 5 דקות , עד לגמישות הבצק.

מניחים לתפיחה ראשונה כ2 -3 שעות , מחלקים ל- 2 חלקים ומעצבים לכיכרות. מניחים לתפיחה שנייה בין 2-3 שעות.

מחממים תנור ל-220 מעלות. חותמים על הלחם עם סכין חד ומכניסים את הכיכרות לאפיה יחד עם קערת מים. לאחר 10 דקות מוציאים את קערת המים, מורידים את הטמפרטורה ל-190 מעלות וממשיכים לאפות עוד 20-30 דקות

יש לציין שהכיכרות לחם לא גדולים במיוחד אפשר מהכמות בצק להכין כיכר לחם אחת גדולה .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת