00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מאדאם לולו מאסטר פיס

מלבי אקספרס- הכי טעים שאכלתם.

24/02/2015

 

 

 

 

נשארו לי במקפיא איטריות קדאיף.

ובא לי להכין מתכון קל הכנה וטעים.

אז אפיתי את אטריות הקדאיף ומילאתי במלבי.- יצא מנה משגעת וקלת הכנה.

 

למתכון;

250 גרם אטריות קדאיף.

50 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות.

 

לסירופ;

1.5 כוס מים 

3/4 כוס סוכר.

טיפה קטנטנה של תמצית ורדים.

את כל חומרי הסירופ לשים בסיר ולהביא לידי רתיחה  להנמיך ולהרתיח כחמש דקות.

 

למלבי-

1 ליטר חלב.

50 גרם חמאה.

1. כוס סוכר (מדוד בכוס  פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה).

2 שקיות סוכר וניל.

9 כפות  גדושות קורנפלור).(100 גרם).

לשים את כל החומרים בסיר כולל את הקורנפלור. ולהביא לידי רתיחה תוך כדי ערבוב תמידי כך לערבב בערך כחמש דקות.

עד אשר החלב רותח ומסמיך.

לקישוט- חופן אגוזים וצימוקים קצוצים גס.

וגם אפשר לקשט  עם קצת תרכיז פטל. או ריבה מדוללת עם קצת מים.

אופן ההכנה;

להפריד ביידים את אטריות הקדאיף. לשמן 2 תחתיות של תבניות אלומיניום בינוניות. 25X 20 ס"מ.

לפזר בכל תבנית את אטריות הקדאיף בצורה אחידה. על כל תבנית לפזר על האטריות 25 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות.

לאפות בחום בינוני עד אשר איטריות הקדאיף מקבלות צבע זהוב יפה.

לשפוך על כל כל תבנית  חצי מכמות הסירופ המבושל.

לשפוך על בסיס אחד של אטריות את המלבי המבושל, 

לפורר ביד את איטריות הקדאיף שבתבנית השנייה.

ולפזר בצורה אחידה על המלבי.

לפזר גם חופן אגוזים קצוצים ובוטנים. לעטוף היטב עם ניילון נצמד ולקרר.

ניתן גם לקשט כל מנה עם קצת תרכיז פטל.

 

מחלקים את איטריות הקדאיף על תבניות משומנות . שמים על כל תבנית 25 גרם חמאה חתוכה לקוביות-ואופים עד להזהבה.

שופכים חצי כמות סירופ מבושל באופן אחיד על כל האטריות שבכל תבנית.

מבשלים ביחד בסיר - את כל  החומרים למלבי כולל הקורנפלור.תוך כדי ערבוב תמידי ככמה דקות עד אשר העיסה מסמיכה.

העיסה הסמיכה.

שופכים  את המלבי על תחתית אחת אפויה עם איטריות הקדאיף.

את האיטריות בתבנית השניה מפוררים עם הידיים ומפזרים אחיד על המלבי.

מפזרים גם חופן אגוזים ובוטנים קצוצים גס.

מגישים ונהנים.

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lihishmu אלא אם צויין אחרת