00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתנות קטנות

קציצות בקר ברוטב ירוק עם עלי סלק

התבשיל שהכנתי הוא וריאציה קלה ומהירה להכנה של חמין התרד המסורתי שאני מכינה שנקרא "טבחה בסלק".

הוא מכיל את כל המרכיבים בתבשיל המקורי רק זמן הבישול מתקצר בהרבה כי משתמשים בבשר טחון.

אפשר להכין אותו מעלי סלק- מנגולד או מעלי תרד.

 

המצרכים -

6 עלי סלק  גדולים חתוכים ( רק החלק הירוק)

2-3 כפות שמן

 

לתבשיל-

500 ג"ר בשר בקר טחון

1 בצל קצוץ 

1 פרוסת לחם רטובה וסחוטה

1 שן שום

2 תפוחי אדמה -חתוכים לקוביות

1 גזר חתוך

2 שיני שום כתושות

מעט שבבי צ'ילי לחריפות (למי שאוהב)

מלח ,פלפל

מעט כורכום

כוס וחצי שעועית לבנה מושרית ומבושלת

 

אופן ההכנה-

נתחיל בעלי הסלק- להניח 2-3 כפות שמן במחבת ולטגן על אש נמוכה את הסלק הקצוץ כ-30 דקות לערבב כל הזמן שלא ישרפו.

להכין תערובת הקציצות- במעבד מזון לטחון את הבצל עם שן שום ופרוסת הלחם , לאחד עם הבשר לתערובת אחידה לתבל במלח ופלפל.

 

בסיר רחב לטגן מעט את הבצל, להוסיף שום כתוש, להוסיף את הירקות , לאדות מעט ולהוסיף את השעועית. והסלק.

לתבל במעט כורכום שבבי צ'ילי מלח ופלפל. להוסיף כוס מים ולהביא לרתיחה.

ליצור מתערובת הבשר כדורי בשר ולסדר בסיר , אם חסר אפשר להוסיף מעט מים גם בזמן הבישול.

 

להעביר לאש נמוכה ולבשל כשעה.

להגיש לצד אורז לבן או קוסקוס

בתאבון!

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל דפי62 אלא אם צויין אחרת