44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

SHOP&MORE

מכינים אוזני המן בבית ? נסו את קמח תופח של" אוסם "לתוצאות פריכות ונחטפות..

מכינים אוזני המן בבית ? נסו את קמח תופח של" אוסם "...

הכנו אוזני המן  לפורים עם קמח תופח של אוסם

זו לא הפעם הראשונה שאנחנו עושים שימוש בקמח התופח של אוסם, אפס תקלות ומאה אחוזי הצלחה, המרקם של הבצק נהדר , כיף לעבוד איתו והוא מתמזג מצויין עם כל החומרים שמתווספים אליו, יש בהחלט הבדל בין קמח רגיל לקמח תופח של אוסם , מכיוון שפורים בפתח ואוזני המן זה מאסט במשלוח ועוד יותר מאסט , זה לשלב אוזני המן ביתיים שנאפו סמוך לחג, פריכים עם מילוי עסיסי.

אז לקחנו קמח תופח אוסם, ומתכון מצויין של אוסם, שיניתי את המלית מעט  אבל בבצק נצמדתי להוראות..

בצק פריך :

1/2 2 כוסות (350 גרם)             קמח תופח אסם

100 גרם                      אבקת סוכר

200 גרם                      חמאה (או מרגרינה) ללא מלח-חתוכה לקוביות

3-5 כפות                      מים קרים

מלית פרג: (הוספתי ממרח תמרים, במקום אגוזי מלך שמתי שקדים קצוצים והשמטתי דבש וצימוקים)

1/2 כוס (100 מ"ל )       חלב

1/2 כוס (120 גרם)       סוכר

100 גרם                      חמאה

200 גרם                      פרג טחון (מחנות תבלינים טרי..)

100 גרם                     שקדים

3 כפות ממרח תמרים

גרידה מלימון אחד

אבקת סוכר לפיזור

שלב 3- מרכיבים:

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
  2. מרפדים שתי תבניות שטוחות בנייר אפיה.
  3. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח מעט לעלה דק בעובי 1/2 ס"מ. קורצים מהבצק עיגולים קטנים בעזרת כוס.
  4. במרכז כל עיגול מניחים שמים כפית גדושה ממלית הפרג.
  5. צובטים את שולי הבצק בשלושה מקומות לקבלת צורת אוזן המן .
  6. מניחים  את אוזני ההמן בצורה מרווחת בתבנית ומורחים בביצה הטרופה.(לא מרחתי בביצה טרופה ויצא בסדר גמור)
  7. אופים כ – 20 דקת או עד לקבלת גוון זהוב.
  8. מפזרים אבקת סוכר ומגישים .

לבצק -קמח תופח 2.5 כוסות, חמאה אחת שהפשרתי מחוץ למקרר מבעוד מועד..אבקת סוכר ומים קרים.

התקבל בצק רך ונוח לעבודה

בנתיים בסיר- מלית פרג, חלב,חמאה,סוכר

הוספתי שקדים קצוצים גס ואחכ ערבבתי עם 2 כפות גדושות ממרח תמרים.

מרדדים בצק -די נוח, לא נדבק פשוט בצק שכיף לעבוד איתו

קורצים עיגולים עם כוס קטנה

אפשר עם ממרח תמרים, אפשר עם שוקולד,ממרח לוטוס,חלבה..מה שבא לכם.

מעט מ"הזהב השחור" במרכז עיגול הבצק,

קיפול אוזניים..

וקדימה לתנור

כעבור 20 דקות בלבד מתקבלים מתפשט במטבח ריח נהדר ואז יוצאם האוזניים מהתנור ,זה הזמן להרתיח מים לקפה או תה..איך שתרצו

שיהיה לכם פורים שמח !

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

סטטיסטיקה
מספר כניסות לבלוג מה - 08/2010
1,486,223
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל silvik123 אלא אם צויין אחרת