00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מאדאם לולו מאסטר פיס

קרמשניט מרשים עם קצפת וניל ותותים-בקלי קלות.

17/02/2015

 

 

אצלנו  במשפחה מאוד אוהבים קרמשניט.

בעונת התותים אנו  אוהבים לשלב תותים בקצפת הוניל. והשילוב יוצר ניגודיות וטעמים מנצחים.

זהו מתכון ממש קל הכנה ומרשים לקרם שניט כל מה שצריך ;בצק עלים. קצפת וניל תותים, ואבקת סוכר לקישוט -גם אתם תוכלו

 ליצור מנה יפה טעימה ומרשימה בקלי קלות.

ניתן גם במקום להרכיב שכבות בתוך רינג פשוט לתת לילדים למרוח את הריבועים עם קרם הקצפת ולשים תותים כמו שתראו בתמונה למטה.

 

החומרים ל-5 יחידות אישיות של קרם שניט; בגודל 8X8 ס"מ. 

10 רבועי בצק עלים חתוכים כ -2 מ"מ יותך מגודל התבנית. (ניתן להכין  גם ברינגים קטנים עגולים-אישיים).

סלסלת תותים קטנה. - לנקות כמה  מהתותים ולפרוס לפרוסות יפות בעובי כחצי ס"מ (צריך לבחור פרוסות זהות בגודלם שלא יעברו את גובה הרינג)

לקרם;

1 שמנת מתוקה להקצפה קרה

1 כוס חלב.

1 חבילת אינסטנט פודינג וניל.

להקציף הכל ביחד לקצפת יציבה.

 

אופן ההכנה; לשמור על הבצק שיהיה קר מאוד.

 לכל מנה צריך 2 רבועי בצק לחתוך אותם טיפה  יותר גדולים ממסגרת הרינג (ב-2 מ"מ).

להניח על נייר אפיה לחורר אותם עם מזלג.

לאפות החום בינוני 170 מעלות כ-20-25 דקות עד שהבצק זהוב וקריספי.

 

טיפ של  שפים קונדטורים-  כדי שהבצק יצא דק ואחיד ולא יתנפח בזמן האפייה,- אני מניחה עליו נייר אפייה ועל הכל אני מניחה תבנית

עוד תבנית שלוחצת את הבצק ולא נותנת לו להתפרץ ולהתנפח בצורה לא אחידה.

 

אופן הרכבת העוגה;

אם  ריבועי הבצק יצאו  יותר גדולים מהרינגים לחתוך אותם לגודל הרינג .

לשים את הרינגים על נייר אפייה 

בכל רינג לשים ריבוע בצק עלים כבסיס.

לסדר צמוד לשוליים ומסביב  לרינג בשורה אחת את פרוסות התותים החתוכים.

בעזרת כפית או שק זילוף למלא היטב בקצפת עד סוף הרינג.-וליישר היטב.

להניח מעל את ריבוע הבצק להצמיד בלחיצה,

להזהר לא לשבור את הבצק.

להכניס להקפאה לבערך כ-25 דקות. 

לשחרר את העוגה על ידי דחיפת תחתית הבצק כלפי מעלה.

להניח על צלחת הגשה לבזוק קצת אבקת סוכר לקשט תותים טריים ליד ולחגוג.

 

חותכים ריבועי בצק קצת יותר גדולים מהרינג.

מחוררים עם מזלג ואופים -  ראו- טיפ למעלה לאפיה אחידה ללא תפיחת הבצק.

הבצק אפוי וקריספי.

מסדרים בתוך הרינג את הבצק בבסיס. אם יש צורך חותכים אותו לגודל הרינג. מסביב לשוליים מסדרים פרוסות תותים שלא יעלו מעל גובה הרינג.

ממלאים בקצפת היטב ומיישרים.

מיישרים.

מניחים שוב עלה בצק מצמידים אותו קצת בלחיצה על הקרם.

מסביב לשוליים מיישרים קצבות עם הקרם. -מכניסים להקפאה לכ-25 דקות בערך- משחררים על-ידי הרמת בסיס התחתון של הבצק  כלפי מעלה

מתוך הרינג- וכך העוגה עולה ומשתחררת מתוך הרינג.

מגישים עם בזיקה קלה של אבקת סוכר. ותותים טריים ונהנים.

או תנו לילדים למרוח קרם על ריבועי הבצק ולסדר למעלה תותים.

 

;

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lihishmu אלא אם צויין אחרת