00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתנות קטנות

תבשיל במיה עם בשר

 

 

 

 

תבשיל בשר ברוטב עגבניות ובתוספת במיה. 

זהו תבשיל מבית סבתא שלי , נקרא טבחה במיה - תבשיל במיה.

את אותו תבשיל אפשר לעשות גם עם אפונה ירוקה או שעועית ירוקה/צהובה.

מכינים סיר גדול , מספיק לכ- 8 סועדים לפחות.

לתבשיל הזה מתאימים כל סוגי הבשר לבישול ארוך -לקדירה,  כמו  שפונדרה,כתף,אוסובוקו,שריר , צלעות, צלי כתף.

אפשר גם עם חלקי עוף - כרעיים.

 

המצרכים-

 

1/4 קילו שפונדרה

1/2 קילו צלי כתף

1/2 קילו בשר צלעות עם עצם

1 בצל גדול קצוץ

4 שיני שום כתושות

1 עגבניה קצוצה

4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

1 גזר גדול חתוך

2 כפות רסק עגבניות

כפית פפריקה מתוקה

מעט פפריקה חריפה

מלח , פלפל שחור

250 ג"ר במיה קפואה  או טרייה

 

אופן ההכנה-

בסיר כבד לטגן בצל , להוסיף שום ועגבניה, להוסיף את הבשר,רסק עגבניות ושאר המרכיבים חוץ מהבמיה.

 

לאדות מעט ולהוסיף מים .לאחר רתיחה להעביר לאש קטנה לבישול של כשלוש שעות , או עד שהבשר מתרכך.

יש אפשרות לקצר תהליך ולבשל בסיר לחץ כשעה וחצי.

כ20 דקות לפני סוף הבישול להוסיף את הבמיה, וכך נשארת לנו הבמיה שלמה ויפה . אם מבשלים בסיר לחץ , לכבות את האש ולקרר ולאחר שפתחנו את הסיר להוסיף במיה ולבשל עוד כ-20 דקות.

 

בתאבון!

מתאים להגשה לצד אורז או קוסקוס

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל דפי62 אלא אם צויין אחרת