00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בישול-סאן

צלי בקר בנתח סאן

פשוט להכנה, ומאוד טעים.

 

מה מכינים:

1.5 קילו נתח בשר לצלי ( כתף, פאלש-פילה, אונטריב וכו )


4-5  שיני שום חצויים ( לא חובה ) 

2-3 כפות שמן זית
 


תערובת התיבול:

1 כף מלח בישול

חצי כף פלפל שחור גרוס

חצי כף פפריקה מתוקה

כפית גרגרי כוסברה יבשה

חצי כפית צ'ילי גרוס

 

 

 

 

 

 

1) מחממים תנור לחום של 250 מעלות

2) באמצעות סכין עושים חורים בנתח הבשר ודוחפים חצאי שיני שום בכמה מקומות

3)מעסים את הנתח בשמן ומורחים את התבלינים

4) עוטפים את הנתח בנייר אפיה, כמו סוכריה/מעטפה, ולאחר מכן בנייר כסף, יש לעטוף היטב ולאטום כמה שיותר.

5) מכניסים את הנתח לתנור , מורידים את החום ל-200 מעלות ואופים בחום זה 35 דקות

6) מורידים את החום ל-150 מעלות ואופים עוד 3 שעות

7) הצלי מוכן, מוציאים את הנתח מהתנור ומחכים כ-20 דקות חצי שעה.

8) את הנוזלים שומרים בצד

9) אפשר לאכול את הנתח כך כרוסט ביף לעניים,
    אם רוצים אבל גם רוטב, מטגנים בצל עם שמן זית, לאחר שמזהיב מוסיפים את הנוזלים שנשמרו מנתח הבשר,
    מוסיפים רבע כוס יין אדום, מרתיחים ו
מבלשים על אש קטנה כ-20 דקות ( ממילא זמן שבו נותנים לנח לנוח )

אפשר להכניס לאחר שלב 8 למקרר ולהמשיך יום יומיים אחרי, אבל אז רצוי לפרוס את הנתח ולחממם את הפרוסות ברוטב.


בתאבון.....

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל RamiSun אלא אם צויין אחרת