88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

אצבעות בצק עלים וקינמון

אצבעות בצק עלים וקינמון

 

 

 

 

 

מצרכים:

1  ק"ג   (1 ח' ), בצק עלים מרודד קפוא, רצוי  על בסיס חמאה. ומופשר לילה במקרר,

1+1/2 כוסות סוכר, 

2-3 כפות קינמון,

מערבבים ומחלקים סוכר + קינמון , בצלוחיות, לארבעה חלקים שווים.

50 גר' חמאה מומסת, להברשת הבצק 

הכנה:

עובדים עם בצק עלים מופשר, וקר מהמקרר.

מכינים תבנית מרופדת בנייר אפיה, 

מחממים תנור ל- 220 מעלות  טורבו( אחר כך מורידים טמפרטורה, אופים ב- 200 מעלות  טורבו בלבד!)

מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים,

 חלק אחד מגלגלים עם הניילון ומחזירים למקרר.,חלק שני עובדים על משטח עבודה מקומח קלות.

 מורחים במברשת חמאה מומסת על פני הבצק,

 מפזרים 1/4 כמות סוכר+קינמון, מרדדים עם מערוך, ומדקקים קצוות לאורך ולרוחב. 

מקפלים לשניים ברוחב, מתקבלת רצועת בצק ארוכה,

 מורחים חמאה,

 מפזרים 1/4 סוכר + קינמון, עוברים עם המערוך, להצמדת המילית לבצק,

חורצים וחוצים בסכין חדה את הבצק באמצע,  לכל אורכו,  קיבלנו שתי רצועות בצק ארוכות.

 חותכים  לרוחב, ולכל האורך  לרצועות בצק ברוחב  2+1/2 עד 3 ס"מ''.

מסובבים כל רצועה כבורג,

 

מניחים כל רצועת בצק על תבנית מרופדת בנייר אפיה,

*חוזרים על התהליך עם מחצית הבצק השמורה במקרר ויתר המילית.

  מכוונים תנור לטורבו 200 מעלות, אופים עד  שהמאפים תופחים ומשחימים.

 מקררים בתבנית,

בוזקים אבקת סוכר בנדיבות, 

מקררים היטב, מעבירים לקופסה אטומה.

 

 

בגלל הפריכות, בגלל הטעם, בגלל הריח, 

אני אוהבת בצק עלים, ורצוי על בסיס חמאה

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת