00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג של LANIT1

כרוב ממולא בבשר טחון ואורז ברוטב עגבניות - טעים טעים

04/05/2015

כרוב ממולא מבטיחה לכם שהטעם פשוט מדהיםםםם ... טעים טעים,,, אז רוצו להכין ....

אז לעבודה ....

במתכון זה יש שלושה שלבים:

הכנת הכרוב למילוי במיקרו.

הכנת הרוטב לכרוב הממולא.

הכנת תערובת הבשר והאורז - והכנת המלוי לעלי הכרוב

המצרכים :

כרוב רחב וגדול שמתאים למילוי

לקציצות :

500 גרם בשר טחון

אורז מבושל 3/4 כוס

פטרוזליה קצוצה דק דק (למלא כוס חד פעמית עד סופה)

בהרט 1 כפית

אבקת מרק עוף פרווה ללא מונסודיום גלוטומט - 2 כפיות

פלפל לבן 1/4 כפית

פפריקה אדומה כפית

לרוטב :

2 בצלים בנוניים קצוצים

3 עגבניות בשלות קלופות וחתוכות לריבועים קטנים

6 שיני שום כתושות

1 רסק עגבניות קטן 100 גרם

1 קופסאת עגבניות מרוסקות - 260 (של יכין)

פפריקה 1 כף גדושה

שמן 3 כפות

פלפל לבן 1/4 כפית

כוס וחצי מים רותחים

1 כף אבקת מרק עוף ללא מונסודיום גלוטמט

כפית סוכר

מלח 1/4 כפית (לפי טעם אישי)

הכנת הכרוב למילוי במיקרו :

  • כרוב רחב וגדול שמתאים למילוי יש לשטוף היטב ולהכניס למיקרו בתוך שקית קשורה , יש לבצע 2 או 3 חורים ולבשל במיקרו כ- 10 עד 12 דקות עד ריכוך

כל אחד בהתאם לעוצמת המיקרו שלו , לאחר הקירור הכרוב יש לפרוס את העלים על גבי משטח עבודה .

הכנת הרוטב לכרוב הממולא:

כדאי להכין בסיר רחב שמתאים גם לבישול וגם לתנור, את המתכון הזה אפשר להכין כמו שהצעתי או בבישול בלבד .

  • מטגנים בצל עד להשחמה , מוסיפים את השיני שום ומטגנים כשתי דקות , מוסיפים את העגבניות הבשלות החתוכות לקוביות , בהמשך להוסיף

את הרסק העגבניות, את קופסאת העגבניות המרוסקות ומבשלים כ - 5 דקות .

  • עכשיו יש להוסיף את התבלינים , פפריקה, אבקת מרק עוף , פלפל שחור , הסוכר , את הכוס וחצי מים רותחים ולערבב להביא לרתיחה ואז להנמיך את האש.

הכנת תערובת הבשר והאורז - והכנת המלוי לעלי הכרוב:

  • בקערה מניחים את האורז המבושל ומוספים את הבשר הטחון את הפטרוזליה הקצוצה את התבלינים בהרט ,פלפל לבן , אבקת מרק עוף ופפריקה אדומה

ולערבב היטב ולהניח בצד.

  • לוקחים שתי עלים של הכרוב בצידו העליון ממלאים קציצה מהתערובת בשר - סוגרים משתי הצדדים את הקצוות ומגלגלים כמו (אגרול)

ומניחים בסיר מעל הרוטב .

  • יש לעבוד על אש קטנה עד לסידור כל הממולאים אחד ליד השני בצורה יפה ולכסות במכסה .

  • להכניס לתנור מחומם מראש ל- 180 מעלות - כ- 45 דקות

ו- 10 דקות נוספות ללא מכסה

ב ת א ב ו ן




הכנת הרוטב :

הכנת הממולאים בתוך הרוטב :

הכרוב הממולא לאחר בישול :

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל LANIT1 אלא אם צויין אחרת