00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתנות קטנות

פוקצ'ת בשר בסיגנון לחמה בעג'ון

מה יותר טוב מפוקצ'ה טריה ורכה ומעליה בשר טחון בניחוח כבש עם תבלינים טובים 

וכמובן שמן זית, אז קדימה לעבודה...

מתכון קל ובשולחן קוצר תמיד מחמאות.

לבצק- ל4 פוקצ'ות

750 ג"ר קמח

כף וחצי שמרים יבשים

כף סוכר

כף מלח

4 כפות שמן זית

2-21/2 כוס מים פושרים

למילוי-

400 ג"ר בשר כבש טחון  או בקר טחון עם שומן כבש

1 בצל גדול קצוץ

3 שיני שום כתושות

3-2 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות

פלפל ירוק חריף ( לאוהבי החריף)

מלח , פלפל מעט קינמון (למי שאוהב)

לפיזור מעל המאפה מעט פטרוזיליה ,אפשר גם צנוברים.

להגיש לצד טחינה ביתית טרייה !

 

הכנת הבצק-

להניח בקערת המקסר את השמרים הסוכר ומעט מים, לאחר 5 דקות להוסיף קמח שמן ויתרת המים .

ללוש היטב מספר דקות לבסוף להוסיף מלח. הבצק צריך לצאת במרקם רך אך לא דביק . נפרד מדפנות הקערה.

להניח להתפחה של כשעה.

לאחר שעה לחלק ל- 4, לשמן נייר אפייה עם שמן זית ועם הידיים לשטח לעיגול יפה. בכל תבנית של תנור שתי פוקצ'ות.

הכנת תערובת הבשר-

במחבת לשים מעט שמן זית ולטגן את הבצל , להוסיף שום ואת הבשר הטחון, לאחר כמה דקות להוסיף עגבניות ופלפל חריף,

לתבל במלח ופלפל וקינמון. לאדות עוד כ- 3-5 דקות . להניח לקירור.

לאחר שהפוקצ'ות תפחו בתבנית לפזר את הבשר , לטפטף מסביב מעט שמן זית ולהכניס לאפייה לתנור מחומם על 190 מעלות כ20-30 דקות או עד .    שמזהיב יפה מסביב.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל דפי62 אלא אם צויין אחרת