66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

בריוש דביקי

בריוש דביקי

את המתכון הביאה לי חברה מזמן הושיטה לי דף נייר ואמרה "קחי את אוהבת אתגרים " ואני כמובן בריוש וגם שמרים לא עומדת בפיתוי.. וואוווו הריח שהיה בבית חלומי...והשם מתאים כי פשוט הבריוש נדבק לחייך והטעם גן עדןןן.

 

 

לא יודעת למי לתת את הקרדיט בכל אופן תודה למי שנתן מתכון לבריוש הממכר הזה..לבצוע ממנו ליד כוס קפה אחד ועוד ועוד על זה נאמר" אלי שלא יגמר לעולם "wink 

מה צריך :

700 גרם קמח

40 גרם שמרים

90 גרם סוכר

חצי כפית מלח

150 מיליליטר חלב פושר

5 ביצים בטמפרטורת החדר

310 גרם חמאה בטמפרטורת  החדר חתוכה לקוביות קטנות.

 לדבק:

168 גרם חמאה

345 גרם סוכר חום

110 גרם דבש

80 מליליטר שמנת מתוקה

75 מליליטר מים

קורט מלח

כוס פקאן שבור לחתיכות גסות

 למילוי:

100 גרם סוכר חום

קורט קינמון

כוס וחצי אגוזי פקאן שבורים.

להכנת הבצק:

לערבב בקערת המיקסר עם וו הלישה קמח סוכר ומלח,מוסיפיםביצים ואת החלב ולשים כ3 דקות.

מתחילים להוסיף בהדרגה את קוביות החמאה אחרי שהחמאה התאחדה בבצק לשים עוד כ5 דקות

עוטפים בנילון ומכניסים למקרר ללילה (חובה ממש עושה טוב לבצק )

להכנת הדבק :(אחרי שהבצק היה לילה במקרר)

ממיסים את החמאה והסוכר על חום בינוני תוך כדי בחישה עד שהסוכר נמס (לא לגמרי נמס אבל זה בסדר)מורידים מהאשומוסיפים את הדבש, שמנת מתוקה מים , ומלח ומערבבים היטב.מוסיפים את האגוזים..

 

מעבירים לתבנית מרובעת ומצננים.

 מילוי:

מערבבים את הסוכר הקינמון והפקאן.

הכנת הבריוש:

מחלקים את הבצק לשניים,מרדדים לגודל 30+40 בעובי של6 מ"מ מפזרים את תערובת המילוי ומגלגלים לרולדה. מחלקים ל8 פרוסות שוות.בגודלן.

מניחים את עיגולי הבצק בתוך הדבק,  במרחק של ס"מ זה מזה מברישים בביצה טרופה ומתפיחים עד הכפלת הנפח.

אופים ב175 מעלות 35 -45 דקות (כל אחד והתנור שלו.)

כשהצטנן מוציאים מהדבק  ומגישים כשהצד הדביק כלפי מעלה

ו......זולליםםם זולללים ואז תגידו "שלא יגמר לעולםםםםם "cheeky

בהצלחה

שלכם מכל ה  

טובה

המתכון מפורסם בפורום אוכל כשר בפינה השבועית  השבת שלי.

שבת נעימה וחמימה לכולם

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת