00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתנות קטנות

עוגת שמרים במילוי קרם פטיסייר ,ריקוטה ודובדבנים

12/02/2015

 

 

 

עוגות שמרים , העוגות האהובות עלי ביותר, ונדמה לי שגם על חלק גדול מבינכם.

אם יניחו על השולחן כל עוגה הכי יפיפיה שתהייה ועל ידה עוגת שמרים, אני אושיט את ידי לטעום קודם כל מהשמרים.

הטעם של הבצק החמאתי הנמס בפה עם מגוון מילויים אהובים.

לכל אחד יש את הטעם שהוא הכי אוהב. החל משוקולד, נוטלה, פרג ,אגוזים ,קינמונים,גבינות , ריבת חלב ועוד.

בצק השמרים סופג כמעט כל מילוי שתרצו למלאו.

הפעם הכנתי בצק כרוך כמו בצק עלים , שהוא אחד הטובים בעיני עם קצת יותר השקעה מבצק רגיל, אבל שווה.

מהבצק שהכנתי , אפשר להכין 4 עוגות. הכנתי בכמה טעמים.

מילוי קרם פטיסייר עם ריקוטה ודובדבנים - מילוי נהדר ועשיר,הכנתי בתבנית לב- מושקע ומתאים ליום האהבה

 

 

 

לבצק - מתאים ל4 עוגות ( אפשר בתבניות מאורכות חד פעמיות.

750 ג"ר קמח

כף וחצי שמרים יבשים

1/3 כוס סוכר

1 סוכר וניל

גרד מחצי לימון

כוס חלב פושר

1 ביצה

2 חלמונים

100 ג"ר חמאה

1/2 כפית שטוחה מלח

200 ג"ר חמאה קרה

 

אופן הכנת הבצק-

בקערת מערבל לשים שמרים עם חלב וסוכר, לערבל מעט לאחר כ-4-5 דקות להוסיף קמח,ביצים,וניל לערבל ולהוסיף 100 ג"ר חמאה

להמשיך לערבל מספר דקות אם יש צורך להוסיף עוד מעט חלב.

לקראת הסוף להוסיף מלח וגרד לימון. הבצק צריך להפרד מהדפנות ולצאת רך , לא נוקשה .

להניח כרבע שעה מכוסה בניילון בטמפרטורת החדר .

לאחר מכן להכניס לקירור של כשעתיים לפחות.

לחלק את הבצק ל- 2 ,

כל חלק לפתוח למלבן גדול. למרוח על כל חלק 100 ג"ר חמאה לפי ההסבר בתמונות המצורפות

-

לעטף בניילון לא הדוק, להכניס לקירור לפחות ל-5 שעות.

לאחר הקירור לרדד שוב כל חלק לעלה גדול ודק ולקפל שוב .

לעטוף ולהכניס למקרר ללילה.

למחרת הבצק מוכן לאפייה .

כל חלק לחלק ל-2 , מתאים לכל סוגי המילויים ויוצא פשוט מושלם!

 

מצרכים למילוי של הקרם פטיסייר- לכרוכית אחת

100 מ"ל שמנת מתוקה

100 מ"ל חלב

50 מ"ל חלב

2 כפות קורנפלור

1/2 מקל וניל

1 סוכר וניל

גרד מחצי לימון

1 ביצה

150 ג"ר גבינת ריקוטה

1/2 כוס דובדבנים משומרים מסוננים מהנוזלים ( אפשר לשלב במקום דובדבנים אוכמניות או צימוקים או שוקולד צ'יפ)

אופן ההכנה-

בקלחת להניח את השמנת 100 מ"ל חלב ותוכן מקל הוניל (200 מ"ל זה כוס חד פעמית לשתיה קרה פשוטה),

לחמם על אש נמוכה להוסיף סוכר, בקערה לערבב את ה-50 מ"ל חלב עם הקורנפלור, לטרוף את הביצה ולהוסיף לתערובת הקורנפלור.

לשפוך מעט חלב חם לקערה כדי להשוות טמפרטורה ולהחזיר את שתי התערובות לסיר , לערבב עם מטרפה תוך כדי החישה עד לקבלת מירקם של דייסה.

לאחר שהקרם התקרר , לשלב את גבינת הריקוטה והגרד לימון. הקרם מוכן,

לשטח את הבצק, למרוח את הקרם ,לפזר את הדובדבנים

לגלגל לכרוכית ולחתוך שבלולים, להניח בתבנית .

להתפיח כ- שעה בחורף בקיץ מספיק חצי שעה ,למרוח בביצה טרופה ,

להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 כ-40 דקות.

לאחר האפייה אפשר למרוח במי סוכר (1/4 כוס מים 3 כפות סוכר ) או באבקת סוכר מעורבבת עם מעט חלב.

 

הבצק מתאים גם למילוי שקדים - כמות ל2 כרוכיות

 

150 ג"ר שקדים טחונים

150 ג"ר אבקת סוכר

כפית גרד לימון

1 ביצה

2 כפות קורנפלור

לפיזור שקדים מולבנים פרוסים.

 

  •  

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל דפי62 אלא אם צויין אחרת