55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

מאפה פולנטה עם גבינות וירקות

המתכון לקוח מחוברת שבועות ישנה של "תנובה", מה שבסוגריים הם שינויים שלי

החומרים:

3 כוסות חלב 3% (*אני השתמשתי ב-2 כוסות חלב וכוס אחת של מים)

מלח ופלפל שחור גרוס טרי

1 כוס קמח תירס מהיר הכנה (אינסטנט) לפולנטה

1/4 חב' חמאת תנובה

1/2 שקית  (50 גרם) של פתיתי "גבע פרמזן" (*אני ויתרתי על התענוג הזה)

לתערובת הגבינות:

1/2 שקית גבינת כנען 5% לבישול

1/2 שקית פתיתי "עמק" (100 גרם)

1 ביצה טרופה

1/2 מיכל של שמנת מתוקה 32% (*אני השתמשתי בשמנת לבישול 10%)

1-2 שיני שום כתושות

מלח ופלפל שחור גרוס 

לירקות:

3 כפות שמן זית להקפצה

עלים מ - 3 גבעולי תימין

1 בצל סגול פרוס

1/2 שקית (400 גרם) תפרחות ברוקולי מוקפאת מופשרות (*אני השתמשתי בברוקולי טרי מחולק , שחלטתי במים רותחים כמה דקות) 

מלח ופלפל שחור

פלפל אדום מנוקה מגרעינים וחתוך לפרוסות

50 גרם גבינת "גבע פרמזן" של תנובה, מגוררת

אופן ההכנה:

מכינים את הפולנטה - מחממים תנור ל - 200 מעלות ומשמנים תבנית עגולה

1. מרתיחים את החלב , מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את קמח התירס. מערבבים 2-3 דקות על להבה בינונית, מוסיפים את החמאה וגבינת הפרמזן עוד דקה. מסירים מהגז.

2. מעבירים את הפולנטה לתבנית משומנת בשמן זית, משטחים ומעצבים בעזרת כף יד, כך שתיווצר שכבה אחידה בתחתית ובשוליים.

3. אופים כ - 15 דקות, עד שהפולנטה מתייצבת ומשחימה מעט בקצוות.

בינתיים, מערבבים את כל תערובת הגבינות, טועמים ומתקנים תיבול. 

וגם - מכינים את הירקות:

1. מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את התימין ומקפיצים את הבצל, פרוסות הפלפל ואח"כ פרחי הברוקולי, מתבלים במלח ופלפל, עד לריכוך קל של הירקות.

2. מורחים את תערובת הגבינות ע שכבת הפולנטה האפויה ומסדרים עליה את הירקות המוקפצים, ניתן להוסיף עגבניות שרי וזיתים מגולענים מעל. ניתן גם לפזר שבבי פרמזן על הירקות.

3. אופים עוד 12-15 דקות עד להזהבת הירוקת, ומגישים. 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת