55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

קיש בטטה

11/02/2015

לאירוח חלבי הכנתי קיש בטטה

המצרכים:

לבצק הקיש:

125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

כוס קמח

1חלמון

1/2 כפית סוכר

2 כפות מים קרים

2-3 שיני שום כתושות

למלית:

50 גרם חמאה 

1 בטטה גדולה או 2 בינוניות

3-4 גבעולי בצל ירוק פרוסים

1 בצל בינוני סגול חתוך לפרוסות

1 קופ' שמנת לבישול 10 %

200 גר' גבינה צפתית קשה מגורדת

2 ביצים

2-3 שיני שום כתושות

מלח, פלפל גרוס

אופן ההכנה:

1. מערבבים במערבל את כל חומרי הבצק, עוטפים בניילון ומקררים כשעתיים במקרר. לאחר כשעתיים מרדדים לעובי של כחצי סמ' ומרפדים תבנית פאי. מחוררים את הבצק במזלג, מחממים תנור ל - 180 מעלות ואופים את בצק הפאי עד לקבלת צבע זהוב.

2. בינתיים, חותכים את הבטטה לפרוסות דקיקות (אני עושה את זה באמצעות קולפן רחב).

3. מטגנים את הבצל הסגול עם החמאה, מוסיפים את פרוסות הבטטה וממשיכים בטיגון כמה דקות.

4. לאחר שהבצק אפוי, מסדרים את פרוסות הבטטה והבצל על הבצק, מערבבים את הגבינות עם הביצים, התבלינים והשום ושופכים על הירקות, מנערים קצת את התבנית, כדי שהתערובת תחלחל בין הפרוסות. מפזרים את הבצל הירוק ומכניסים בחזרה לתנור לכחצי שעה, עד שהגבינות אפויות והקיש זהוב. 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת