55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

פלוטים עם עגבניות מיובשות וגרעינים

המתכון לקוח מאתר ynet

 

החומרים:

 

1/2 קג' קמח לבן או קמח לחם

 

5 גרם שמרים יבשים

 

15 גרם מלח

 

20 גרם סוכר

 

50 מ"ל שמן זית

 

290 מ"ל מים

 

ניתן להוסיף לתערובת: עגבניות מיובשות

 

 

לציפוי הפלוטים:

 

1/2 כוס שומשום רגיל

 

1/2 כוס גרעיני חמניה

 

1/2 כוס גרעיני דלעת

 

אפשר גם: שומשום שחור

 

אופן ההכנה:

1. שמים בקערת המיקסר את הקמח, השמרים והסוכר. מערבבים כמה שניות עם וו גיטרה ומוסיפים את המים. ממשיכים בלישה כמה דקות ומוסיפים את השמן לאט לאט. מוסיפים את

 

המלח וממשיכים ללוש עוד 2-3 דקות. אם רוצים להוסיף עגבניות מיובשות, זה הזמן. מוסיפים את הכמות הרצויה וממשיכים לערבב את הבצק ידנית, עד להטמעתם. מכסים את הבצק

 

בניילון נצמד ובמגבת מטבח להתפחה, עד שהבצק מכפיל את נפחו. 

 

2. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, מחלקים אותו לכדורים במשקל של 50 גרם כ"א. 

 

3. מכל כדור, יוצרים נקניקים ארוכים. מכינים שתי קערות, אחת עם מים ושניה עם תערובת הגרעינים. 

 

4. טובלים כל נקניק בצק לשניה בקערת המים ולאחריה בקערת הגרעינים, מהדקים את הגרעינים לבצק ומסדרים על מגש אפיה עם נייר אפיה. 

 

5. משאירים למנוחה של 5-10 דקות ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 230 מעלות. 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת