00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתנות קטנות

פאי רפרפת תותים טריים ושמנת

כשאני רואה תותים כל כך יפים , ישר חושבת מה אני הולכת להכין.

הכנתי פאי בצק פריך עם רפרפת תותים בטעם תפוז ,וקצפת לקינוח

פשוט שילוב טעמים מושלם !

.

מצרכים לבצק הפאי-

100 ג"ר חמאה

חלמון

4 כפות סוכר

סוכר וניל

1 כוס קמח

2 כפות חלב

מעט גרד לימון

לרפרפת התותים-

10 תותים גדולים יפים ( כמו בתמונה)

3 כפות סוכר

1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

1/3 כוס סוכר

כף וחצי קורנפלור

4 כפות מים

2 כפיות ג'לטין

לציפוי-

250 ג"ר שמנת מתוקה ( חבילה)

1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל

1/3 כוס חלב

אופן ההכנה-

במעבד או בקערה להניח חמאה, חלמון סוכר וחלב לערבב מעט ולהוסיף קמח, עד לקבלת בצק אחיד.

לשטח את הבצק על תבנית עגולה, אני הכנתי בתבנית 24 (אפשר להכין בקוטר 22 - תצא עוגה גבוהה יותר).

להכניס לתנור מחומם על 180 מעלות כרבע שעה עד 20 דקות.

לקרר את הבצק.

הכנת הרפרפת -

להשרות את התותים עם הסוכר (3 כפות) כחצי שעה .להעביר לבלנדר ולטחון לתערובת חלקה.

לערבב ג'לטין עם 4 כפות מים ולהניח בצד.

להניח מיץ תפוזים סוכר וקורנפלור בסיר על אש בינונית , לבחוש כמה דקות עד לקבלת מרקם סמיך יותר .

להוסיף את מחית התותים לסיר ואת הג'לטין לערבב עוד כחצי דקה ולהוריד מהאש. לקרר לגמרי .

להקציף את השמנת עם הפודינג והחלב לקצפת יציבה. מחצית מהקצפת למרוח על תחתית הבצק האפוי.

לאחר שהרפרפת התקררה לשפוך אותה בעדינות על שכבת הקצפת. להכניס לפריזר להתייצבות כחצי שעה.

בינתיים להעביר את הקצפת הנותרת לשק זילוף.

לאחר שהרפרפת התייצבה, אפשר לקשט כל אחד לפי כישוריו.

בתיאבון!

ניתן להכין את העוגה גם כמנות אישיות בכוסות הגשה יוצא מאוד מרשים וכמובן טעים!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל דפי62 אלא אם צויין אחרת