88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

שבלולי גבינות וירקות

שבלולי גבינות וירקות

 

 

 

שבלולי גבינות וירקות

משהו שבין לחם ממולא בכל טוב, לפיצה

בצק שמרים מצויין, ומילית עשירה 

 

 

 

 

 

 

 

יוצרים רולדה, פורסים לפרוסות, ומניחים שבלולים  ברווחים, בתבנית עגולה משומנת,

מקשטים בצרור עגבניות שרי

בתפיחה הרווחים נסגרים.

ואפשר גם בתבנית חד פעמית,  מאורכת, של אינגליש קייק

 

 

מצרכים לבצק:

שתי תבניות עגולות בקוטר 26,

או 5 תבניות עגולות בקוטר 20 (חד פעמיות),כמו בתמונות, + תבנית אינגליש קייק 

5 כוסות קמח לבן מנופה,

1 שקית / קוביית שימרית,

1 שקית משפר אפיה,

4 כפות שמן זית,

 1 +3/4 מי ברז קרים,

 1 כף מלח (15 גר'),

למילית:

400 גר' גבינה בולגרית מפוררת ביד, ללא הנוזלים,

 400 גר' גבינה קשקבל מגוררת,

 2 כוסות פטרוזיליה קצוצה,

2 בצלים קטנים קצוצים,

20 עגבניות שרי חצויות,

לגיוון: ניתן להחליף או להוסיף רצועות פלפלים בכל הצבעים,

פטריות פרוסות משימורים או טריות,

זיתים פרוסים,וכו',

לקישוט:צרור עגבניות שרי שטוף היטב,

תבנית משומנת או מרופדת בנייר אפיה.

אופן הכנת הבצק:

מכניסים לקערת מערבל עם וו לישה, שמרים + מים, מערבלים עד להמסת השמרים.

מוסיפים מלח + שמן זית + וקמחולשים כ-4 דקות במהירות איטית.

 וארבע דקות במהירות  בינונית.עד לקבלת בצק אלסטי וגמיש, 

משמנים קערה עמוקה בשמן, 

יוצרים כדור מהבצק, מגלגלים אותו בקערה שפניו יהיו מצופים בשמן, מכסים בניילון נצמד, מניחים לתפיחה ראשונה 30 דקות.

מחלקים את הבצק לשני כדורים, שווים, ומשהים  מכוסים, ל-עוד כ- 10 דקות,

מקמחים מעט משטח עבודה, מרדדים כדור בצק  ארוך, ברוחב 20 ס"מ,

מפזרים עליו את  מחצית הגבינות, 

מפזרים חצי מהפטרוזיליה הקצוצה,

מסדרים מחצית מעגבניות השרי בשתי שורות אורך , מרוחקות, (אחת בקצה הקרוב אלינו, ואחת באמצע לערך).

אם רוצים להוסיף  רצועות פלפלים, זיתים פטריות,

מתבלים בפלפל שחור גרוס,

מגלגלים לרולדה שמנה, מהדקים אותה על המילוי מהאמצע לקצוות, כדי שתתארך מעט, לא בכוח, ומבלי לקרוע את הבצק.

משמנים תבנית או מרפדים בנייר אפיה,

 פורסים פרוסות עבות מהרולדה, ומניחים  אחת באמצע, ומסדרים מסביבה עוד שבלולי בצק ברווחים, שיהיה מקום לתפוח,

מעל מניחים צרור עגבניות שרי

מתפיחים עוד 35 דקות לערך, עד שהמרווחים  בתבנית מתמלאים,

מחממים תנור ל-220 מעלות (לא, זאת לא טעות!) , ואופים 20 דקות, או עד שהמאפה משחים, והריח ממלא את הנחיריים.

 

*אני הוספתי משלי: ולדעתי מאוד מוסיף,

מרחתי על הבצק האחד, לפני המילוי פסטו,

 ועל הבצק השני מרחתי ממרח עגבניות, + ממרח זיתים (טפאנד),

במקור לקוח המתכון מדף שהופיע ב"לאישה" , ופורסם ע"י "שימרית"

 

 

 

*ממליצה להכין בתבניות קטנות כמו בצילומים,  באופן הזה נשמרת הצורה, והמראה אסתטי יותר,  אחרי שמתחילים לצבוט את השבלולים.

אם נשארת תבנית, מכסים ברדיד אלומיניום, מקפיאים, כשמתחשק, מחממים באובן טוסטר /או בתנור אפיה,   בחום 170 מעלות מכוסה ברדיד אלומיניום. 

 

 

 

קישור:  

בריוש פסטו גבינות

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת