00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג של LANIT1

בורקס שבלול במילוי כבד עוף מבצק פילאס תורכי

מתכון שכייף להכין , המתכון פשוט  וקל...

 

המצרכים  :


500 גרם כבד עוף - עשוי וחתוך לקוביות קטנות

5 בצלים פרוסים לרצועות דקות

1/2 כפית כמון

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

שתי כפות שמן לטיגון.

חלמון ביצה לציפוי

שומשום 1 כף לציפוי

ספריי שמן לשימון התבנית

 

 

אופן ההכנה :

1. את הכבד יש לצלות  לפי הכשרות (כל אחד ואיך שהוא רגיל) הכבד צריך להיות עשוי ואז  לפרוס לריבועים.

2. את  הבצלים פורסים לרצועות דקות יש לטגן עם שתי כפות שמן עד להשחמה ולהוסיף מלח ופלפל שחור לפי הטעם ו-  1/2 כפית כמון .

3.  למחבת בו מטגנים את הבצלים יש להוסיף את הקוביות הכבד ולערבב בעדינות .

4. את הבצק פילאס פותחים לכל האורך בשולחן רחב ומשאירים מתחת הבצק את הניילון אותו נסיר מאוחר יותר ממלאים בקו ישר                                                                                                                     בתחילת הבצק לכל האורך ומגלגלים בדיוק כמו סושי... נוצר נחש ארוך מהבצק . (ראו תמונה)

5. מעבירים את הבצלק בצורה מעגלים לתבנית פיירקס משומנת בספרי שמן . (ראו תמונה)

6. מצפים בעזרת מברשת בחלמון ומפזרים כף שומשום.

7. בתנור בתנור 180 מעלות עד השחמה - כ- 40 דקות .

8. להגיש בליווי רוטב .


אפשר להוסיף פטריות טריות או פטריות משימורים לכבדים.

 אפשר להוסיף תפוח אדמה 1 וביצה מגורדת אחת .


בהצלחה


תמונות לפי שלבי ההכנה :

הכנת הבצל

מילוי הבצל והכבד בבצק פילאס תורכי (יש לפתוח את כולו על השולחן)

הכנת הגליל בתבנית וציפוי ביצה ושומשום

והבורקס מוכן , בתאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל LANIT1 אלא אם צויין אחרת