33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

bob ממשיך במסע

פיצרייה בית העם - פיצות בשרויטמנית עממית

10/02/2015

אני ופחמימות חברים טובים. ייתכן שזהו אחד הגורמים לאהבתי הגדולה לפסטות ופיצות מהמטבח האיטלקי ובכלל.

לאחרונה נפתחה פיצרייה חדשה בתל אביב. השמועה התפשטה כאש בשדה קוצים וזכתה לאזכורים במקומות רבים ושונים כנראה הודות ליחסי ציבור יעילים. פיצרייה חדשה לא אמורה להיות חדשה מרעישה כל כך אבל זו סקרנה אותי במיוחד היות והשף ערן שרויטמן הוא זה שעומד מאחורי התפריט.
את מעשי ידי השף אכלתי עוד כשהיה במסעדת "תמוז". אחר כך הערכתי מאד את פעילותו וקפדנותו במסעדת "אורקה". גם הרומן הקצר והלא מוצלח שהיה לו עם מסעדת "אמיצ'י" גרם לי להבין ששאיפתו לחקור בצק היא רצינית ובעלת פוטנציאל רב. הפסטות שאכלנו בימיה הראשונים של המסעדה היו ייחודיות וטעימות מאד וזאת למרות שהשף מעיד על עצמו שלא היה מעולם באיטליה. בפסטות שלו היה שילוב מוצלח של עדינות, אלסטיות, אווריריות וקלילות. כעת, לאחר כ- 6 שנים ב"גלות" אותן ניצל, בין היתר, להתעמקות בתחום הבצקים והאפייה, הוא חוזר לתל אביב כשותף למיזם החדש עם אנשי "ביתא פיצה". 

הפיצרייה השוכנת בצומת הרחובות לילינבלום והרצל במקום הסניף האחרון של "ביתא פיצה" מעוצבת בפשטות רבה. תנור גדול ניצב במרכז המטבח הפתוח. שם המקום, התפריט הקטן והפשוט עם המחירים המתונים והעיצוב מחזקים את הרעיון שכאן הולכים על עממיות. אפילו נכתב שהשף לא מוכן שיכנו את הפיצה, פיצת שף.

 

 

 

כשהגענו ניתן היה לשבת בפנים או על המדרכה בחוץ, אזור שכוסה במגן ארעי מפני הרוח והגשם. התיישבנו בפנים ובדיעבד זו הייתה טעות. תנאי האקוסטיקה לא היו טובים. השאון היה רב וכלל מוסיקת רקע, קולות בכי וצחוק רמים של זאטוט אנרגטי במיוחד, קולות אנשי הצוות וכמובן קולות הסועדים שרובם היו בהרכב משפחתי.
גם הריחות שנישאו באוויר היו מעט מעיקים. חומר ניקוי חריף היה הבולט שבהם.

התלבטנו מול התפריט הקטן המורכב משני סלטים, שלוש מנות קטנות, שתי פיצטות (מעין פיצה קטנה שמזכירה פוקאצ'ה), שבע פיצות מובנות ועוד שתי פיצות עם אפשרויות להרכבה אישית. המלצר עמד לצידנו וגילה סבלנות רבה אך נמנע מלכוון. לבסוף בחרנו את בחירותינו. יש לציין שרוב המחירים בתפריט נעים בין 30 ל- 40 ₪ למנה. התפריט כולל גם גלידה אמריקאית במספר ואריאציות כקינוח.

פיצטה בשר (35 ₪)

על פי התפריט הבשר הטחון הוא בשר בקר והתערובת כוללת בהכנתה בצל מטוגן, פלפל שאטה, פטרוזיליה וכוסברה. התערובת מפוזרת על הבצק התפוח שמעליו רוטב עגבניות וטחינה. לצד הפיצטה שקוטרה כ- 12 ס"מ (ע"פ המלצר), מגיע סלט קטן הכולל עלי ארוגולה, עלי סלק ופיצוחים. אפשר לומר שזוהי הגרסה המקומית ל-לחמג'ון.

למרות חריפות נוכחת, תערובת הבשר הייתה משעממת. הבצק העבה הקרין טריות ושימש כבסיס אוורירי אך יציב לכיסוי מעליו. מבחינת הטעמים הסלט הציל את המנה מחוסר הברק שלה.

 

פיצטה בשר

 

בטטה צלויה (25 ₪)

הבטטה הצלויה על קליפתה הוגשה עם קרם פרש ושבבי פרמזן. היא תובלה בעלי תבלין ופלפל שאטה גרוס.

אהבתי את המנה, את פשטותה, את טעמיה ואת משחקי הטמפרטורות והמרקמים שבה. המתיקות הבולטת הייתה נעימה לי ואוזנה בחרפרפות קלילה. רק חבל שהפרמזן היה אנמי.

 

בטטה צלויה

   

הפיצות, כאמור, הן לב המקום. הבצק, כך נכתב, משלב מחמצת ושמרים. קוטר הפיצה אמור להיות 25 ס"מ. לי נראה שהן היו קטנות מעט מהקוטר המוצהר. רוב הפיצות, כך הדגיש השף בראיון עימו, נבנות בשלבים. בתחילה אופים את הבצק עם רוטב העגבניות ותערובת הגבינות (מוצרלה, צ'דר, גאודה עיזים, פרמזן). לאחר מכן מניחים את מרכיבי ה- topping שעלולים להגיר נוזלים. אלה נעשים בנפרד.  

פיצה חציל ובולגרית (40 ₪)

הציפוי העליון של הפיצה כלל, בין היתר, חציל שרוף, גבינה בולגרית, שום, פטרוזיליה קצוצה, פרג ורוטב בלסמי.

כמובטח הבצק היה מיוחד, עשוי כהלכה וטעים. מצד אחד הוא היה עבה, נוקשה ופריך ומצד שני אוורירי, אלסטי במידה וקל לחיתוך. בשני המקרים הוא לא קרס למול המעטה שעטו עליו.

לגבי ה- topping, החצילים היו טובים ונעדרו מרירות. הבולגרית לא הייתה בולטת. גם הפרג נראה יותר כקישוט. רוטב הבלסמי המצומצם והמתקתק הוסיף רבות לטעמי הפיצה המתונים מאד.

 

פיצה חציל ובולגרית

 

פיצה פירות ים (50 ₪)

הציפוי העליון של הפיצה כלל, בין היתר, בייבי שרימפס, טבעות קלמארי, גבינה (פרומעז ע"פ התפריט), קישואים, רצועות פלפל ירוק חריף ופנצ'טה.

לטעמי הפיצה הזו הייתה פחות מוצלחת מקודמתה. טעמם של פירות הים היה בלתי מורגש. הפנצ'טה שאמנם הוסיפה מרכיב של פריכות הייתה גם היא חסרת טעם. רק הקישואים בלטו לטובה. בנוסף רוטב העגבניות היה דומיננטי מידי לשילוב המרכיבים הספציפי.

 

פיצה פירות ים

 

ליווינו את הארוחה בבירה אלכסנדר בלונד (20 ₪ לכוס)

בתחילה הזמנתי קראף סודה. הקראף הגיע עם חתיכות לימון, ענפי נענע והרבה קוביות קרח בכוסות וגם בקראף. בלגימה הראשונה חשתי בטעם לוואי חזק. הערנו לאחראי. הוא לקח את הקראף וחזר עם כוס סודה ללא קרח שהייתה פשוט סודה. כנראה שהבעיה הייתה עם קוביות הקרח.   

הערה נוספת לתשומת לב מקבלי ההחלטות במקום. במהלך ארוחתנו הופיע מידי פעם באוויר ריח חזק של חומר ניקוי שלא סייע בהדגשת הטעמים והריחות של האוכל. לקראת סוף הארוחה עוד לפני שקיבלנו את החשבון שביקשנו, הזדרזה המלצרית לפנות את הכלים שהיו על השולחן ולהעביר עליו 'ויש' הגון עם אותו חומר ניקוי מבאס שהפציע קודם. ראשית, ראוי לחכות עם הניקיון היסודי של השולחן עד שהלקוח יעזוב בכדי שהוא לא, חס וחלילה, ירגיש שרוצים לנקות גם אותו. שנית, כדאי לשקול את החלפת חומר הניקוי בכזה שריחותיו אינם כל כך חזקים.

 

 לסיכום

נראה כי המקום הקטן הוא פונקציונאלי ומיועד להשביע את רעבונם של קהל עובר, בלייני לילה או משפחות במחיר מאד מתון. מי שמחפש מעבר לזה עלול להתאכזב. 

על בסיס שתי הפיצות שניסינו ניתן לומר שלא מדובר בפיצות לא טובות או לא טעימות אבל ציפיתי להרבה יותר בוודאי לאור הכתבות שהתפרסמו והרקע העשיר של השף.
אחד מהדברים שהשף ערן שרויטמן היה ידוע בהם הוא הקפדנות הרבה שלו לגבי הפרטים הקטנים. לא ראיתי אותו בפיצרייה וייתכן שהעדרו הוא שהשפיע על הביצוע הרופף בערב ביקורנו. יחד עם זאת ולמרות חשיבותו ומרכזיותו לא ניתן להטיל את כל כובד המשקל והאחריות על כתפיו הצנומות.

 

בית העם
רחוב לילנבלום 21 תל אביב
טלפון : 03-5104391

עמוד הפיצרייה בפייסבוק

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

56 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל bob68 אלא אם צויין אחרת