88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

חיתוכיות בצק פריך ריבה, קצף ואגוזים

חיתוכיות בצק פריך ריבה, קצף ואגוזים

חיתוכיות בצק חמאה פריך, ריבת מישמיש קצף ואגוזים

קילתית הבצק אפויה

 

מורחים על הבצק ריבת מישמיש

 

מקציפים חלבונים וסוכר, ומערבבים עם האגוזים הקצוצים

מורחים את הקצף מעל הריבה

 

מכניסים לתנור בחום עליון בלבד, 180 מעלות, להזהבה

מקררים ופורסים לקוביות,

 

שומרים בכלי סגור היטב

 

 

מצרכים לבצק:

 2+1/2 כוסות קמח רגיל,

1/2 כוס סוכר,

2 חלמונים (לשמור חלבונים)

1/4 כוס ברנדי, חלב, או מיץ תפוזים

1כף תמצית וניל,

1 כף קליפת לימון מגוררת ,

קורט מלח,

200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות,

אופן הכנת הבצק:?לחמם 

אפשר לגוון: במקום הנוזלים הרשומים מעלה אפשר להוסיף שלוש כפות שמנת, ושתי כפות מיץ לימון

להכניס כל החומרים לקערת מערבל עם זרוע לישה, וללוש לבצק אחיד.

אם  דביק מדי, לקמח מעט את הבצק, לעבוד על משטח עבודה מקומח.

לחמם תנור ל- 170 - 180 מעלות

לרפד תבנית בנייר אפיה,

לרדד את הבצק לגודל התבנית, לחורר את פני הבצק במזלג, או קיסם ,

לאפות עד שמזהיב.

 

 

*הכמות מספיקה לתבנית תנור בגודל 35X40 ס"מ,

למילית:

4 חלבונים ,

250 גר' אגוזים קצוצים גס, (עירבבתי שקדים מולבנים, לוז, פקאן),

גרידת קליפת לימון+ מיץ מחצי לימון

1/2 כןס סוכר

ריבת מישמיש חלקה למריחה על קילתית הבצק.

הכנת המילית:

מקציפים חלבונים  במקצף חשמלי, לקצף חזק.

מוסיפים תוך כדי הקצפה את הסוכר,

 בסוף מוסיפים את  תערובת האגוזים הקצוצים + קליפת לימון ומיץ מחצי הלימון,

 מערבבים במרית בתנועות קיפול עדינות לשמור שהקצף לא יישבר. (אפשר אם יש תכנית מתאימה, לערבב גם במיקסר).

הרכבת העוגה:

 בעזרת כף, מורחים על הבצק האפוי עד הזהבה, ריבת מישמיש בשיכבה דקה.

על הריבה יוצקים את תערובת הקצף +אגוזים, ומישרים בצורה שווה על פני כל הבצק

מכניסים לתנור בחום עליון בלבד, 180 מעלות עד שהקצף מזהיב.

מקררים היטב מחוץ לתנור.

 פורסים לקוביות, מאחסנים בקופסה אטומה , מופרדים על ידי נייר אפיה.

 

 

 

 

 

*הבצק לקוח מסיפרה של נירה שויאר: "עוגות לכל עת" (ע"מ 27 / בצק פריך משובח), 

אני החלפתי את המרגרינה, שבמתכון המקורי בחמאה,

הבצק מתאים גם לאוזני המן.  במקרה כזה, יש להשהותו במקרר למספר שעות.  עטוף בניילון נצמד שלא יתיבש.

**אם משתמשים בתבנית עגולה בקוטר 26 די במחצית כמות הבצק.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

קישורים אל

 

נגעי עור אבחון מוקדם

אבטיח כזה לא אוכלים

מתיחות פנים להעלמת קמטים

איך להפתר מדורבן

סריגת סלסלות מחוטי טריקו

מדריך להסרת חלודה

איך לשמור על בגדים לאורך זמן

הסרת כתמים ושריטות ממוצרים שונים בבית

תחזוקת הבית

טיפוח - מסיכות פנים מחומרים טבעיים 

קסמים בבצק

פייספוד

טיפים לתיקון וחידוש רהיטי עץ

 יו טיוב אפיה 

שמרים כוכב נוטלה

גרישמנס חומרים לניקוי ספות

כיצד לרפד כיסא 

טיפים לנקיון

טיפים לניקוי התנור

הסרת כתמים מבגדים

חביבה על הצלחת

הסרת כתמים מבגדים

ניקוי מיקרוגל

ניקוי אבק ביעילות

ניקוי שחורים מהפנים

דרכים טבעיות להיפטר מנמלים

הסרת כתמי עור ופיגמנטצה

שימוש בשום לפטריות רגליים ואקנה

כביסה נכונה הסרת כתמים

כביסה נכונה 2

כוסות זכוכית עכורות, כך תנקו

הסרת מדבקות כיצד?

טיפים קטנים גדולים

אמבט טיפולי לרגליים יבשות

הסרת עובש

כיצד מפצחים פקאנים

מתלה לעגילים 

הברקת כלי כסף

רסק עגבניות שנשאר - טיפ

רסק מעגבניות טריות - ניצול שאריות 

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת