00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מרק ירקות שלי

מרק ירקות שלי
 
 
 
מרק ירקות שלי 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
גוונו לכם אותו שנו, הוסיפו....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
הנה נושבות כבר רוחות הסתיו, והערבים מביאים איתם צינה קלה, ומתחשק משהו מנחם וחם, כמו מרק למשל, ואני מגישה לכם באהבה את מרק הירקות שלי, העשיר מלא בירקות העונה, צבעוני ובטעם של עוד.
 
כלים:
סיר ענק.
קרש חיתוך, (אפשר לחתוך הכל במג'ימיקס בדיסקית שחותכים צ'יפס)
או בסכין חיתוך טובה.
 
 
חומרים:
 
1 ראש כרובית לבן וטרי = לפרק לפרחים קטנים, לשטוף ולהשרות במי מלח. לחילופין אפשר להשתמש בברוקולי(אישית יותר אוהבת כרובית),
1 ראש כרוב קטן חתוך לרצועות דקות
2 בצלים בינוניים, אחד יכול להיות אדום, לקצוץ לקוביות,
 
2 גזרים גדולים מגוררים על מגרדת גסה,
 
2 - 3 גזרים חתוכים לקוביות
 
3-2 קישואים פרוסים עבה
 
1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות,
 
4 - 5 גבעולי סלרי אמריקאי, חתוכים לקוביות, את העלים לקשור בחוט כותנה לצרור.
 
1/2 צרור פטרוזיליה = לחתוך את הגבעולים לחתיכות קטנות, ואת העלים לקצוץ דק, לשמור לעיטור בסוף.
 
1/3 ח` אפונה עדינה  קפואה של סנפרוסט
 
1/4 ח` תירס קפוא של סנפרוסט, 
 
 6 - 7 תפוחי אדמה אדומים, מזן דזירה, חתוכים לקוביות,
 
1-3 עגבניה שלמה, עם חיתוך + על פניה,
 
שלוק נדיב של שמן זית.
 
תבלינים לפי הטעם האישי: פלפל שחור, מלח, פפריקה אדומה, מעט רסק עגבניות, אבקת מרק עוף או בקר,
כמון למי שאוהב,
חוויג` מרק למי שאוהב.
 
הכנה:
בסיר  עמוק לצקת שלוק שמן זית, לחמם ולהוסיף את הבצל והגזרים המגורדים. לאדות עד שמזהיב קלות ומתרכך. להוסיף רצועות כרוב, לאדות יחד 3 דקות.
להוסיף מים בכמות הרצויה למרק, הסיר חייב להיות עמוק, ומתאים לכמויות, כדי שהמרק לא יגלוש עם הוספת הירקות.
להוסיף את הגזרים החתוכים לקוביות, קוביות פלפל אדום עגבניה שלמה, סלרי חתוך, צרור עלי הסלרי,  גבעולי הפטרוזיליה החתוכים, תפוחי אדמה, אפונה ותירס, להוסיף את התבלינים בכמות ובטעם הרצוי, אפשר לגרוע חלק, לפי הטעמים הרצויים לבני הבית.,
** אם שמים רסק עגבניות למשל, הייתי מוותרת על החוויג` למרק,
לבשל בכיסוי חלקי על אש בינונית ברתיחה איטית, לטעום מהירק הכי קשה, (תירס, גזר), כאשר הוא רך, להוסיף את הכרובית או הברוקולי לבישול קצר, עד שמתרכך, להוסיף את עלי הפטרוזיליה הקצוצים, רתיחה אחת ולכבות, מצוין כמה ימים.
 
גיוונים ותוספות:
 
*לקראת סוף הבישול ועם הוספת הכרובית, אפשר להוסיף למרק הרותח נוקאלאך, שהם נטיפי בצק, שמקבלים את טעם המרק ומעבים אותו, והנה המתכון.
נטיפי בצק:/נוקלאך
ביצה שלמה,
פלפל ומלח,
קמח רגיל , כדי יצירת עיסה סמיכה מעט, כמו דיסה,
מערבבים היטב את כל החומרים, ולקראת סוף הבישול מטפטפים דרך פומפיה גסה מעל המרק. לוקחים כך מהעיסה וביד שניה מחזיקים את הפומפיה, מעבירים את הכף כמו שמגרדים ירק, להחזיק גבוה מעט, להיזהר מהאדים, הנטיפים נופלים אל תוך המרק, ותופחים מעט, אם דליל מדי, ורואים שהם מתפרקים, להוסיף עוד קמח.
 
 
 
**אפשר במקום נטיפים להוסיף פסטה צינורות קצרים,
אפשר ספגטי מקמח מלא, לשבור לגודל הרצוי.
 
***אפשר להגיש לשולחן שקדי מרק וקרוטונים, כמו שנכדי אוהבים.
 
****ואפשר בלי שום תוספות, המרק כאמור עשיר בטעמים יפה וצבעוני. 
 
 
  המרק מבעבע על אש קטנה
יש המכינים את המרק מלקט ירקות קפואים,
אני מעדיפה אותו מירקות טריים שיש לנו שפע רב מהם, בכל עונות השנה,
והטעם שמתקבל גם הוא שונה לדעתי, לטובת הטריים כמובן.
בהצלחה, ובתאבון.
ובצלחת...יאמי...
 
 
 
 
*למספר קטן של אנשים, בשלו בסיר קטן יותר , והקטינו כמויות בהתאםindecision.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
כל תוספת מתקבלת באהבה בתוך הסיר...
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת