00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכלים טעים

סקונס דובדבנים מיובשים

הסקונס הן לחמניות רכות וטעימות שמגיעות בגרסאות מתוקות או מלוחות מהמטבח האנגלי (והסקוטי + האירי). בארה"ב רק הגרסאות המתוקות נקראות "סקונס" והמלוחות "ביסקט". הסקונס של האנגלים הם בד"כ עיגולים או משולשים (שנחתכו מעיגול גדול). הסקונס הכי טעימים כשהם יוצאים מהתנור או חמימים.

אני הכנתי סקונס משלושים עם דובדבנים מיובשים. 

המצרכים:

2 כוסות קמח

1 כף אבקת אפייה (1 חבילה קטנה)

1 כף סוכר

קורט מלח

90 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 גביע יוגורט

1 ביצה טרופה (כ-1/2 לבצק וכ-1/2 להברשה)

1 כפית תמצית וניל

1 חופן גדוש של דובדבנים מיובשים (וקצת חמוציות מיובשות - אם רוצים)

 

אופן ההכנה:

1. מנפים יחד את הקמח ואבקת האפייה לקערה. מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים.

2. מוסיפים את קוביות החמאה ולשים אותן בידיים לתוך הקמח עד שנוצר בצק פירורי.

3. מוסיפים את היוגורט, 1/2 ביצה טרופה ותמצית הוניל ומערבבים ולשים היטב לבצק אחיד.

4. מוסיפים את הדובדבנים המיובשים ומערבבים לתוך הבצק.

5. יוצרים עיגול מהבצק ומעבירים למשטח מקומח. מרדדים אותו לעובי 3 ס"מ וחותכים למשולשים (כמו פיצה - תחילה לחצי, אח"כ לרבעים וכן הלאה...)

6. טורפים את יתרת הביצה עם טיפה חלב. 

7. מעבירים את הלחמניות לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה הטרופה.

8. אופים כ-20 דקות בחום 180 מעלות, או שהן תפוחות וזהובות.

9. מגישים חמים עם חמאה וריבה.

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל niritcohen5 אלא אם צויין אחרת