00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתנות קטנות

קיצ'רי אורז מלא עם עדשים כתומות

 

 

 

 

אורז מלא הוא אחד הדגנים הבריאים שיש.

עשיר בסיבים תזונתיים ,ויטמינים ועוד. יתרונותיו רבים.

הבעיה היא שלא תמיד אוהבים את טעמו ולכן כדאי לשלב אותו עם תבלינים ובתוספת של קיטניות או ירקות.

הכנתי גירסה של קיצ'רי - מאכל של העדה העירקית  עם אורז מלא.

להכנת  אורז מלא טעים ובלי טעם לואי , השרו את האורז לפחות לילה במים.

זמן הבישול ממש מתקצר והטעם נהדר כמו אורז רגיל רק הרבה יותר בריא!

 

מצרכים-

1 כוס אורז מלא ארוך

3/4 כוס עדשים כתומים

1 שן שום

2-3 כפות שמן

1 כפית רסק עגבניות

להוסיף שום כתוש ותבלינים , להוסיף את העגבניה והרסק,לערבב1 עגבניה קלופה חתוכה לקוביות קטנות

מלח,פלפל,כמון

 

אופן ההכנה-

ראשית להשרות את האורז מראש ללילה.

לשטוף את העדשים במים ולסנן.

בסיר או מחבת, עדיף טפלון, לשים שמן , לחמם על אש בינונית,כ 2-3 דקות

להוסיף את האורז והעדשים, להוסיף כוס ו3/4 מים.  לאחר רתיחה לכסות את הסיר ולהעביר לאש נמוכה 

לבישול של עוד כ-20-30 דקות 

בתיאבון!

 

 

 

אפשר להגיש בתוספת חזה עוף בפפריקה או כל טעם שאוהבים . ארוחה מאוזנת משביעה ודלת קלוריות!

 

אהבתם את המתכון כנסו לדף הפייסבוק שלי ועשו like

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל דפי62 אלא אם צויין אחרת