00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתנות קטנות

מרק קרם כרובית

 

 

 

הכרובית  היא דלת קלוריות, ומעולה לשילוב במרקים.

מתכון קל וטעים שבו הכרובית היא העיקר במרק ולא נלווית לירקות אחרים.

אפשר להכין את המרק בגירסה חלבית וגם פרווה.

משתמשת פה בכרובית עצמה ובתפוח אדמה כדי "להקרים את המרק",ולא בקמחים או שמנות.

והטעם - נפלא

מצרכים-

1 כף שמן רגיל או זית או לחלבי כף חמאה

1 בצל גדול קצוץ

1 שן שום קצוצה

1 תפוח אדמה בינוני חתוך  לקוביות

1 כרובית בינונית חתוכה לפרחים

1 ענף סלרי חתוך

1/2 כפית בזילקום יבש

1/4 כפית טימין או אורגנו יבש 

כ-6 כוסות מים ( לחלבי 5 מים +1 חלב)

מלח, פלפל שחור

קורט אגוז מוסקט (מתאים לגירסה החלבית)

 

אופן ההכנה-

בסיר עמוק לטגן את הבצל והשום בשמן כשתי דקות,

להוסיף את תפוח האדמה הסלרי והכרובית.

לערבב עוד כדקה,

להוסיף את המים , לתבל במלח ופלפל שחור ובתבלינים.

לאחר רתיחה להעביר לאש נמוכה ולבשל כחצי שעה.

לשמור בצד כמה פרחי כרובית שלמים ,ולטחון את המרק לתערובת חלקה.

להחזיר את פלחי הכרובית השלמים למרק.

אם מכינים חלבי - זה הזמן להכניס את החלב ואפשר לתבל גם בקורט של אגוז מוסקט מגורד.

מומלץ להגיש עם קרוטונים -  ועדיף תוצרת בית...

 

בתיאבון!

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל דפי62 אלא אם צויין אחרת