33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

מעדן חלוה לחג.

 לקראת טו" בשבט שיתפתי פעולה עם חלוה של "אחווה". 

כצמחונית ותיקה..31 שנים ,חלוה ,אגוזים ושקדים ופירות יבשים הם הממתקים שלי בהגדרה של מזון בריא ומזין.

בתחילת דרכי כצמחונית כשתמונת הדם שלי, בבדיקות דם היתה מאוד ירודה ,אתם יודעים אנמיה וחוסרים תזונתיים אמרו לי תוסיפי אגוזים , שקדים, חלוה לתפריט,רכיבי מזון המזוהים עם צמחונות, (אז פחות דובר על אורז מלא ,דגנים מלאים וקיטניות), האמת די חששתי מרכיבי מזון אלו..אמרתי הם משמינים!

במשך הזמן הבנתי במיוחד בתקופת לימודי הנטורופתיה כמה חשיבות וערכים תזונתיים גבוהים יש למזונות אלו כשאוכלים אותם בכמות סבירה ,במידתיות ובהתמדה, כגון חלבון באיכות טובה, שומן ,ברזל, סידן ומינרלים חשובים נוספים כמגנזיום .

חלוה היא מוצר בסיסי וקבוע בסל הקניות שלנו וכמובן אגוזים, שקדים, וגרעינים אחרים ופירות יבשים. 

את המתכון הבא ניתן להכין במגוון צורות ומילויים כשחלוה היא רכיב עיקרי בו. 

1. בצק פריך :

3 כוסות קמח רגיל

100 גרם חמאה ללא מלח 

1 שקית אבקת אפייה

3/4 כוס מים

1/2 כוס שמן קנולה

מניחים את כל החומרים בקערה בינונית ומעבדים לבצק אחיד, ניתן גם במג'מיקס. עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעה במקרר. 

למילוי: 

1 כוס חלוה של אחווה, קצוצה

1/2 כוס סילאן

1 כוס שקדים טחונים

לערבב את חומרי המלית . 

מוציאים את הבצק מהקרור לטמפ' החדר, מחלקים ל 2 חלקים, מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ, מורחים את המילוי, מגלגלים לרולדה,מסמנים בסכין חתכים לרוחבה, אופים בחום של 180 מעלות כ20 דקות. מצננים מעט ומפזרים אבקת סוכר. 

מתכון בשיתוף של אתי בטיטו , מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור "הרשימות של אתי". 

ותמונה של יולה זובריצקי.

אפשרות 2 היא בצק פילו:

להפשיר את הבצק לטמפ' החדר, בכל פעם להשתמש ב 2-3 דפים , לכסות את השאר במגבת כדי שלא יתייבשו. 

לפזר חומרי מילוי סילאן, חלוה, שקדים, לגלגל להניח בתבנית אפייה. 

מילוי 2 : למרוח ממרח תמרים, חלוה, אגוזים/שקדים קצוצים, צימוקים...לגלגל לרולדה, למרוח ביצה מעל ולפזר שומשום, לאפות בחום של 180 -200 מעלות כ 20 דקות. ניתן לפזר אבקת סוכר. 

העוגיות פריכות ונשמרות כשלושה ימים ...אם נשמרות..indecision

שיהיה לנו חג מתוק וזכרו "לשתול עם הירוק למעלה." 

יום טוב, אתי. 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת