00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתנות קטנות

אורז בסמטי בתוספת תפוחי אדמה ושמיר

 

              

 

 

 

התוספת  האהובה אצלנו בבית היא אורז.  

בדרך כלל אוהבים אורז לבן שמתאים כתוספת לכל התבשילים שמלווים ברוטבים.

האורז שהכנתי הוא יותר עשיר ומתובל בבצל תבלינים ושמיר ותפוחי אדמה.

מתאים גם כארוחה בפני עצמה וגם כתוספת נהדרת לעוף מוקפץ או פרגיות.

 

אני בדרך כלל משתמשת באורז יסמין אבל במתכון הזה מתאים יותר האורז הבסמטי.

כדי שיצא מוצלח וטעים מומלץ  להכין אותו בסיר טפלון, עוזר לחסוך בכמות השמן ויוצא אורז אחד אחד.

 

מצרכים- לכ- 4 מנות

1 כוס אורז בסמטי

1 בצל סגול פרוס

1 תפוח אדמה גדול פרוס

1 כף שטוחה סוכר חום

3 כפות שמן

חופן שמיר קצוץ ( למי שאוהב)

תבלינים- חצי כפית כורכום

מלח , פלפל ומעט כמון 

 

אופן ההכנה-

בסיר קטן להרתיח מים , כאשר רותחים לשפוך את האורז ולבשל כ-3 דקות, להוריד מהאש ולשטוף מעט במים קרים.

בסיר טפלון לטגן בשמן את הבצל האדום כ-2 דקות, להוסיף את פרוסות תפוח האדמה, 

 

להמשיך לטגן עוד כ-5 דקות מידי פעם להפוך.

להוסיף סוכר חום, ואחר כך את האורז שבישלנו מעט.

לתבל בתבלינים , להוסיף ככוס וחצי מים רותחים .

 

 

לפזר שמיר קצוץ,

להעביר לאש נמוכה ולבשל כחצי שעה 

 

 

בתאבון !

הצעת הגשה עם עוף מוקפץ למתכון העוף כנסו- http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=5192369

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל דפי62 אלא אם צויין אחרת