88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

עוגת שכבות וופלים בטעם קפה-שוקולד - ללא אפייה

עוגה טעימה מאוד לאוהבי השוקולד, אומנם למתכון מספר שלבים אבל ההכנה קלה.

את העוגה אפשר גם להקפיא, אני הכי אהבתי אותה קפואה.

המתכון של חברת "מן" וופלים ועוגיות

להכין תבנית עגולה מס' 24 ולרפד בנייר אפייה

קצת תמונות ולאחר מכן המתכון

הוופלים והקוקוס בקערה

המסת השוקולד

השכבה הראשונה בתבנית

השכבה השנייה - המלית - הנקודות השחורות זה קפה נמס גרגרים כי לא היה לי רגיל

 

השכבה השנייה בתבנית

הכנת השכבה השלישית - הגנאש

השכבה השלישית - הגנאש

וופלים מרוסקים

וופלים מרוסקים - מעל השכבה השלישית

העוגה לאחר הקפאה - לטעמי הכי טעימה ככה

המתכון

מצרכים לבסיס הוופלים:

  1. 200 גרם וופלים מן בטעם קפה קצוצים - 1 חבילה
  2. 100 גרם שוקולד מריר קצוץ - 1 חבילה - אפשר שוקולד חלב
  3. 1/2 כוס קוקוס
  4. 1 כוס חלב
  5. 2 כפות קקאו מנופה
  6. 2 כפות שמן קנולה

מצרכים למלית:

  1. 250 מ"ל שמנת מתוקה
  2. 1/2 כפית נס קפה נמס
  3. 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל – 80 גרם

מצרכים לציפוי - גנאש:

  1. 100 גרם שוקולד מריר קצוץ - אפשר שוקולד חלב
  2. 1/2 כוס שמנת מתוקה
  3. 50 גרם חמאה

הכנת הבסיס - שכבה ראשונה

  1. לקצוץ את הוופלים לרצועות דקות (אני חתכתי לקוביות) להכניס לקערה
  2.  להוסיף את הקוקוס לערבב
  3. להמיס בקלחת שוקולד, חלב שמן וקקאו עד לקבלת קרם אחיד
  4. לשפוך מעל הוופלים לערבב היטב עד לקבלת עיסה דביקה. להדק את התערובת לתבנית ולהעביר להקפאה של 15 דקות

הכנת המלית - שכבה שנייה

  1. להקציף שמנת מתוקה, יחד עם אינסטנט פודינג ונס קפה עד לקבלת קצת יציבה
  2. להוציא את הבסיס מהמקפיא ולמרוח את הקצפת מעל
  3. להחזיר להקפאה של חצי שעה

הכנת הגנאש - שכבה שלישית

  1. להמיס בקלחת שוקולד, שמנת וחמאה עד לקבלת מרקם נוזלי, לשפוך מעל העוגה
  2. לקשט בוופלים מרוסקים
  3. אפשר להשאיר במקרר, אפשר במקפיא ואז מקבלים עוגה קפואה. אני מעדיפה במקפיא

תודה למירב בורמד

 תודה לכל מי שביקר והגיב לי בבלוג

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

43 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת