00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכלים טעים

גולש עגל עם תפודים, בטטות ובצקניות

המצרכים:

500 גר' בשר עגל טרי, חתוך לנתחים

2 בצלים גדולים

שמן לטיגון

1 כפית סוכר חום

1 כף רוטב סויה

1 רסק עגבניות קטן

3 כפות קטשופ

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית פפריקה חריפה

פלפל שחור

1 כף אבקת מרק ירקות שורש (או אבקת מרק אחרת)

6 תפוחי אדמה קטנים (תפודים)

1 בטטה פרוסה לעיגולים גדולים (או 3-4 מיני בטטות)

בצקניות (מתכון בהמשך)

 

אופן ההכנה:

1. לחמם מחבת גדולה עם שמן, להוסיף כפית סוכר חום ואת הבצלים ולהשחים. להוסיף את הבשר ולטגן עד להשחמה מכל הצדדים, מדי פעם לערבב.

2. להוסיף את כל יתר המצרכים (למעט הבטטות והבצקניות) ומים עד לכיסוי כ- 2 ס"מ מעל התכולה.

3. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כשעה וחצי.

4. מוסיפים את הבטטות וממשיכים לבשל עוד 25 דקות.

5. מוסיפים את הבצקניות (המבושלות) ומבשלים עוד 5-10 דק'. (סה"כ זמן בישול כשעתיים + surprise)

 

לבצקניות:

1 כוס קמח

1 ביצה

קורט מלח

1 כף שמן

1/2 כוס מים

 

אופן ההכנה:

1. מנפים לתוך קערה את הקמח.יוצרים גומה ומוסיפים ביצה, מים, מלח ושמן. מערבבים בעזרת מזלג לבצק ספוגי נוזלי למחצה.

2. מחממים סיר גדול עם מים. מביאים לרתיחה.

3. מטילים לתוך המים כדורונים קטנים של בצקניות בעזרת מזלג.

4. לאחר שהם צפים למעלה לתת להם להתבשל 3-5 דק', עד שמוכנים. לסנן.

 

בתאבון....

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל niritcohen5 אלא אם צויין אחרת