00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים פה

תבשיל אפונה, חומוס ובטטה בסגנון הודי

לרוב יש לי בבית ירקות קפואים - שעועית ירוקה, אפונה, חומוס, תירס ועוד.
מאוד נוח להכין מהם תבשילים בשעת הצורך.
הפעם אלתרתי תבשיל בסגנון הודי שיצא מוצלח.

התבשיל יכול לשמש גם כרוטב לפסטה.

 

המצרכים הדרושים:

  1. 1 בצל קטן
  2. 1 שן שום
  3. 1 בטטה קטנה-בינונית
  4. 1 כוס גרגרי חומוס קפואים
  5. 3 כוסות אפונת גינה קפואה (עדיף לא עדינה)
  6. קצת שמן זית
  7. 1 כפית זרעי כמון שלמים
  8.  1/2 כפית כורכום
  9. 1/2 כפית כמון
  10. 1 כפית מלח
  11. פלפל טחון טרי
  12. קצת אבקת פלפל צ`ילי

 

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את הבצל ושן השום
  2. מקלפים את הבטטה וחותכים לקוביות קטנות (בערך בגודל של האפונים)
  3. מחממים את שמן הזית בסיר על אש גבוהה. שכהוא חם מוסיפים את זרעי הכמון השלמים ומערבבים כמה שניות
  4. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים תוך ערבוב על אש גבוהה עד שהבצל משחים
  5. לאחר שהבצל משחים מוסיפים את קוביות הבטטה לסיר וממשיכים לטגן תוך ערבוב עוד 2-3 דקות
  6. מוסיפים לסיר את האפונה, החומוס והתבלינים וממשיכים לטגן תוך ערבוב עוד 2-3 דקות (אין צורך להפשיר את האפונה והחומוס)
  7. מנמיכים את האש, סוגרים את הסיר ומבשלים עד שהאפונה, החומוס והבטטה חמים ורכים - כעשר דקות עד רבע שעה. מערבבים מדי פעם
  8. אם התבשיל יבש מדי מוסיפים קצת מים בזמן הבישול

בתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מתכוניםפה אלא אם צויין אחרת