1515
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

קובה סינייה ,קובה בתבנית ...

16/01/2015

כולם מכירים קובה בורגול מטוגן ,זאת הגירסה הקלה והפשוטה להכנה והטעם אותו הטעם ,

אימי ז''ל הייתה ממוצא סורי חלאבי והקובה הזאת הייתה חלק מהמנות המופלאות שהיא הכינה,

המתכון מבית סבתי עליה השלום שהתגוררה בירושלים והמתכונים עברו מפה לאוזן בין המטבחים .

הטעם מופלא ונהדר ומזכיר לי בית חם ואוכל נהדר וביתי ,

את הקובה אופים בתבנית בתנור חורצים מעויינים ואוכלים עם טחינה מעל או בצד וסלט ירקות

קצוץ דק ,מבטיחה לכם הנאה מכל ביס .

לבצק :

2 כוסות בורגול גס

1/2 כוס קמח

מעט מלח

5 כפות שמן זית

מילוי:

500 גרם בשר טחון

2 בצלים קצוצים דק

50 גרם צנוברים

מעט מלח

1 כפית קינמון

1 כפית בהרט

1 כפית פלפל שחור טחון

מעט שמן

אופן ההכנה :

להניח את הבורגול בקערה עם מים רותחים לחצי שעה ,לשפוך את המים לסנן היטב ,

להוסיף מלח ,שמן ,וקמח ,ללוש לבצק נוח לעבודה .

הכנת המילוי :

לחמם מחבת לשים את הצנוברים לקלות מעט להוציא לצלוחית .באותה מחבת לחמם מעט שמן להוסיף את הבצל לטגן עד שהבצל מזהיב מעט ,

להוסיף את הבשר לערבב בעזרת מזלג ולפורר את הבשר ,כשהבשר משנה צבע והופך לכהה ,לתבל בקינמון ,מלח ,

פלפל שחור ,בהרט להוסיף חצי מכמות הצנוברים לערבב ,להסיר מהאש ,

לשמן בשמן זית תבנית פיירקס עגולה ,לחלק את הבצק לשניים ,להניח חלק אחד על תחתית התבנית ,

לסדר מעל את הבשר בשכבה אחידה ,מעל הבשר להניח את יתרת הבצק ,לרסס בשמן זית ,לחתוך למעוינים ,

לחמם תנור לחום 180 מעלות לאפות כ40-45 דקות עד שהמאפה זבוב וקריספי .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת