00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מאדאם לולו מאסטר פיס

גליליות בצק ממולאות עם קצפת- משגעות וקלות הכנה.

15/01/2015

 

 

 

היום בא לי להכין קינוח טעים ומרשים - עוד אתמול עלה לי רעיון לקינוח משגע  וקל הכנה .ואולי הוא יזכה לכניסות רבות ברשת  ? 

גלליות בצק  קריספי ממולאות עם קצפת וניל-

 

לפני הכל מכינים 2 גלילי קרטון מאריזת ריקות של ניילון נצמד או נייר כסף  (מי שיש לו מערוך קרש לא עבה מידי גם איתו אפשרי לאפות).

מצפים גליל קרטון ברצועת נייר כסף ואת הקצוות מגלגלים כמו סוכריה. על הנייר כסף מצפים  בנייר אפייה ואת הקצוות מגלגלים כמו  אריזת סוכרייה.

 

החומרים; לכ-2 גלילות ארוכות או  כ-5 יותר קטנות.

כ-1/3 רצועת בצק עלים מרודד. (השתמשתי בבצק עלים  זוגלובק יצא מצויין וטעים).

קצת סוכר.

 

אופן ההכנה הגלילות- מניחים בצק עלים קר מרודד על השולחן חותכים רצועות בעובי של כ-2 ס"מ ובאורך של כ- 30 ס"מ לערך.

לוקחים רצועת בצק וקצת מותחים אותה כדי שתהיה יותר ארוכה ודקה. מתחילים לסובב על גליל הקרטון המרופד כשהבצק מגולל אחד על הקצה הבצק שמתחתיו.

ניתן ליצור גלילים קטנים באורך כ-7 ס"מ בערך או גליל ארוך אופים ממלאים וחותכים .(כל אחד לפי רצונו). כאשר רצועה אחת נגמרה ניתן להמשיך עם רצועה נוספת להניח על הקודמת כ-2 מ"מ על הרצועה שהסתיימה ולהמשיך ולגלגל.

 סוד של שפים - לאחר הגלגול לפזר מעט סוכר על נייר אפייה ולגלגל את הגלילה בסוכר , (כך הגלילה תצא קריספית ביותר).

אופים עם צינורות גלילי הקרטון המצופים.

להכניס לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות. ולאפות כ-40 -30 דקות כדי שהמאפה יתייבש גם מבפנים. 

להזהר לא לשרוף את המאפה בגלל הסוכר.

לאחר האפיה לקרר  לשחרר בזהירות את המאפה מצינורות הקרטון  ,ולמלא את קרם הוניל בעזרת שק זילוף. עם צנטר כוכבי (או בלי צנטר).

לפזר מעל אבקת סוכר ולקשט בתותים.

ניתן להגיש כמנה אישית או לחתוך את הגלילים לרצועות.

 

למילוי;

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה. (קרה מאוד).

1 כוס חלב.

1 קופסאת אינסטנט פודינג וניל.

להקציף הכל ביחד לקצפת יציבה.

מספר תותים לקישוט.

 

מרפדים גלילי קרטון עם נייר כסף ועליו מרפדים בנייר אפייה.

מגלגלים על נייר האפייה רצועת בצק עלים.מגלגלים בצק על קצה הבצק.

ניתן לעשות גליל אחד ארוך או גלילים קצפרי כמנות אישיות. מגלגלים את הבצק על קצת סוכר כדי שיצא קריספי.

אחרי האפיי ממלאים בקרם וניל.

וזוללים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lihishmu אלא אם צויין אחרת