88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

ארוחת פיצות

ארוחת פיצות

 

 

פיצה עם פטריות וזיתים שחורים + ארבע סוגי גבינות.

 

לא, לא פתחתי פיצריה,

 פשוט נכדתי ביקשה שאכין לה פיצה בחנוכה, והיו לי אלף דברים אחרים להכין,

 אז הבטחתי לה,  בארוח הבא, ואני כשאני מבטיחה אני גם מקיימת.

 אז זה מתגלגל כך בערך :

 הודעה בווטסאפ המשפחתי, מי רוצה לבוא  בשבת  ב- 16:00 לפיצה,

כולם נענו בחיוב, גם אלו שהתלבטו...

 ועכשיו כל אחד יבקש מה שהוא אוהב, וזה מה הזמינו,

 אנשובי, מוצרלה, קשקוואל, בצל, זיתים,  גבינ"צ,  פפרוני, תירס,  טונה, פטריות

והבסיס כמובן , רוטב עגבניות עשיר בטעמו,

 ובצק טוב,

 

 

להכין מראש, דפי הפרדה מרדיד אלומיניום גזור, משומן משני הצדדים שלא ידבק. 

 

אפשר לשים תוספות שונות על כל פיצה, 

כאן  לפני אפיה: חצי עם בצל וחצי רק טונה

 

הערכות לקראת עשרים וחמישה איש , דורשת הכנה מוקדמת,

 הפור נפל על בצק שמרים מעולה של ג'ימי אוליבר, ששמור עימי שנים,

, שניתן להכינו מראש, ללא התפחה בשום שלב, מכינים מחלקים, מרדדים, מפרידים עם רדיד אלומיניום ולמקרר,

כל שצריך עתה 

 צלוחיות מוכנות עם כל סוגי התוספות שביקשו, 

ברגע שהאורחים מודיעים שהם בדרך, מחממים את התנור לחום גבוה. לפחות 220 מעלות.  זה מה שפיצות אוהבות ,

אין לי אבני שמות ואפיתי על רשת התנור מרופדת בנייר אפיה.

 

 

ובכן, שילשתי את כמות הבצק.

ברגע שכולם הגיעו,

 הרכבתי את הפיצות לפי טעמו של כל אחד, כאשר הבסיס הוא הרוטב, והגבינות, ורק התוספות משתנות.

בחוץ ירד מבול, הבית היה מלא בחום התנור, בריח הפיצות, ובילדים קטנים וגדולים קצרי רוח...

 כולם נהנו,  זה העיקר,

 אלא שכלת השימחה לא הגיעה, כי הלכה ליום הולדת של חברה,

 והיא קיבלה משלוח הביתה,  אמנם לא על ידי שליח על אופנוע,

אבל זה הגיע במכונית של אמא ואבא.

בקיצור,  לא הספקתי לצלם הכל,  ולא את כל השלבים,

כי הקליינטים היו מאוד רעבים, ועמדו עם ההזמנות, ולחצו עלי, עד שבנס צילמתי את התמונות האלה, חלקן הגדול מראש.

אני את שלי עשיתי, והם עשו את שלהם,

 הכל הלך טפו טפו...

 

מצרכים לבצק : שלא מתפיחים בשום שלב

 

1 ק"ג קמח שטיבל מס' 2 (קמח לחם) / או  קמח רגיל,

2 כוסות + 1/3 מים פושרים,

1 קוביית שמרים טריים מפוררת לגושים קטנים, 

1+1/2 כפות סוכר,

2 כפות שטוחות מלח דק,

 2 כפות שמן זית,

אופן הכנה:

בקערת המיקסר, שמים קמח, יוצרים גומה, מפוררים פנימה אתצ קוביית השמרים + מים פושרים,

ומשהים ל- 10 דקות,

מוסיפים מלח סוכר, ושמן זית,

מערבלים עם המקצף המעוקל, עד שכל הקמח נבלע ונוצר בצק גמיש,

 אם מכינים פיצות אישיות/קטנות,

 מחלקים ל 8- 10 כדורים קטנים, 

אם מכינים פיצות גדולות מחלקים ל- 4- 5  כדורים

מרדדים כל כדור על משטח עבודה מקומח קלות,

אם לא מכינים ואוכלים מיד, ורוצים להיערך מראש,

כך מכינים ערימת פיצות מראש: 

 חותכים דפי רדיד אלומיניום בגודל התבנית שמסדרים ושאופים בה את הפיצות, 

מרפדים תבנית בנייר אלומיניום משומן, ומניחים עליו עלה בצק מרודד,

משמנים  בשמן זית, את שני צדי דף האלומיניום הבא, שלא ידבק,

  ומניחים על  בצק הפיצה, שמים עוד רדיד אלומיניום משומן משני הצדדים,

וחוזרים חלילה, רדיד אלומיניום פיצה, רדיד אלומיניום פיצה , כך עד שמסיימים עם רדיד אלומיניום  מלמעלה.

 מכניסים לשקית ניילון גדולה, שלא יתיבשו ושומרים במקרר.אפשר מיום קודם, 

אפשר גם להקפיא כשהפיצות מופרדות ועטופות וסגורות היטב בשקית ניילון גדולה ואטומה, ומונחות על משטח יציב כמו תבנית תנור,

 כאשר רוצים להכין את הפיצות,

מחממים תנור לחום גבוה, 220 מעלות לפחות, 

 מוציאים כל פיצה עם רדיד האלומיניום שתחתיה, ומניחים  על רשת התנור , אני שמתי על הרשת  נייר אפיה, (כי השמן מרדד האלומיניום מטפטף בתנור)

.מורחים ברוטב, מפזרים כל תוספת המועדפת על ידכם,

אופים  בחלק התחתון  של התנור, עד שהגבינה מותכת, והפיצה זהובה מלמטה, (מרימים מעט ובודקים)

הערה: מכיוון שהכנתי כמות ענקית של פיצות, אפיתי בטורבו, שתיים ושלוש פיצות, כדי לעמוד בביקושcheeky

 

רוטב לפיצה: (לכמות של בצק X 3 )

לכמות בצק אחת  הקטינו כמויות לשליש

2 בצלים גדולים

5-6 שיני שום קלופות,

1 כף אורגנו

שמן זית לטיגון,

 1+1/2 רסק עגבניות קופסאות גדולות( של 680 גר'הקופסה )!!! 

מים  רותחים לדילול,

 תבלינים, פלפל שחור, מלח, מעט סוכר,

הכנת הרוטב: 

קוצצים במעבד מזון, בפולסים קצרים, את הבצל והשום,

 מחממים מעט שמן זית בסיר,

 מוסיפים את הבצל + שום, ומטגנים עד לשקיפות, לערבב מדי פעם,  שלא ישרף

מוסיפים את רסק העגבניות,

 מדללים במים רותחים, תוך בחישה,  לדרגת סמיכות רצויה, (כמו קטשופ בערך, לדילול הוסיפו מים, להסמכה הוסיפו רסק עגבניות),

מוסיפים כף מחוקה סוכר, לשבירת החמיצות,

 ממליחים ומפלפלים, מבשלים יחד כ- 5 דקות, טועמים מתקנים תיבול.  מצננים היטב לפני המריחה על הבצק.

 

*עד כאן אפשר מיום קודם.

 

וראשית הערה:  

אם פתחתם קופסת שימורים ואתם משתמשים רק בחלק מתכולתה,

העבירו לשקית או קופסה את מה שנותר, ( תירס , זיתים, פטריות) עם הנוזלים שלהם, שימרו בהקפאה,

הוציאו  את הקופסה /שקית לשיש להפשרה מהירה, או במקרר בתא המזון מיום קודם.

רסק עגבניות אני שומרת ומקפיאה בשקית אוכל קטנה, וחותכת עם סכין כמה שצריך בפעמים הבאות, השאר חוזר למקפיא.

 

תוספות לפיזור מעל רוטב העגבניות:

פטריות פרוסות , מקופסת שימורים

תירס , מקופסת שימורים

 טבעות זיתים שחורים/ירוקים, משימורים

 גבינות צהובות עמק, קשקוואל, מוצרלה, מגוררות.

נתח גבינה בולגרית מפוררת / מגוררת על פומפיה גסה,

צנצנת אנשובי,

קופסת טונה 180 גר,

עגבניה פרוסה דק,

*להכין כל דבר בצלוחית נפרדת,  כך שיהיה נוח ונגיש בעת ההכנה.

 

 

הרכבת הפיצה: לחמם תנור 20 דקות מראש

*אם אופים שתי תבניות בו זמנית לחמם  תנור,ל- 220 מעלות בטורבו.

 **אם אופים  רק תבנית אחת בכל פעם,  בתחתית התנור, מחממים ל- 250 מעלות רגיל.

***מכיוון שדפי רדיד האלומיניום מרוחים בשמן משני הצדדים, , וכדי שלא יטפטף שמן בתנור, העברתי את עלה בצק הפיצה , מהרדיד אלומיניום אל רשת תנור מרופדת בנייר אפיה,

 מורחים  כ - 2-3 כפות  גדושות מהרוטב,

מפזרים גבינות שאוהבים,   (פיזרתי גבינה צהובה  עמק מגוררת , קשקוואל מגוררת,  מוצרלה מגוררת ופירורי בולגרית,  על כל פיצה),

מפזרים מעל כל תוספת שרוצים, תשתוללו לכם,

 אנשובי, פפרוני, פטריות פרוסות , תירס,

 זיתים שחורים / ירוקים,  חתוכים לטבעות,

בצל יבש פרוס דק, 

פרוסות דקיקות של עגבניה ,

וכיד הדמיון הטובה עליכם. למשל אננס בקוביות מי שאוהב. ובכלל תראו , מה ששמים בפיצריות ותשאבו רעיונות.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת