00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים פה

מרק מינסטרונה עשיר וקל להכנה

16/01/2015

מה מבדיל מרק ירקות רגיל ממרק מינסטרונה?  יש הרבה מתכונים למרק מינסטרונה ונראה שמה שמשותף לכולם הוא השימוש בעגבניות ופסטה.
הנה הגרסה שלי.

 

המצרכים הדרושים:

  1. בצל בינוני
  2. 2 שיני שום
  3. 3 כפות שמן זית
  4. 1 עגבניה בינונית
  5. 1 גזר בינוני
  6. דלעת - בערך בכמות כפולה מהגזר
  7. 1 תפוח אדמה בינוני
  8. 1 קישוא בינוני
  9. 2 גבעולי סלרי (כולל העלים)
  10. 1 כוס פסטה קצרה (לא מבושלת)
  11. 1 כף פטרוזיליה קצוצה (או מיובשת) 
  12. 1.5 כפיות מלח
  13. 1 כף אבקת מרק בטעם עוף (אפשר להחליף את אבקת המרק בשתי כפות עדשים אדומות + עוד מלח ופלפל לפי הטעם)
  14. 1/2 כפית אורגנו מיובש
  15. פלפל שחור טחון טרי
  16. 8-10 כוסות מים (לפי הסמיכות הרצויה)

 

אופן ההכנה:

  1. מקלפים וקוצצים את הבצל והשום
  2. מקלפים את הגזר, הקישוא, תפוח האדמה והדלעת וחותכים לקוביות קטנות
  3. חותכים את הסלרי והעגבניה לקוביות קטנות
  4.  מחממים שמן זית בסיר שישמש למרק (על אש גבוהה) ומטגנים בו את הבצל והשום תוך ערבוב
  5. לאחר שהבצל והשום מזהיבים מוסיפים את שאר הירקות וממשיכים לטגן תוך ערבוב 2-3 דקות
  6. מוסיפים את המים והתבלינים פרט לאבקת המרק. (אם מוותרים על אבקת המרק מוסיפים גם את העדשים)
  7.  מערבבים היטב, סוגרים את הסיר ומביאים לרתיחה.
  8. כשהמרק רותח מוסיפים את אבקת המרק, מערבבים היטב ומנמיכים את האש. בשלב זה מומלץ לטעום ולתקן תיבול
  9. מבשלים על אש קטנה עם מכסה סגור כחצי שעה ומוסיפים את הפסטה היבשה. מערבבים שוב וממשיכים לבשל עוד כעשר - חמש עשרה דקות- עד שהפסטה אכילה אך לא רכה מדי.

בתיאבון!

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מתכוניםפה אלא אם צויין אחרת