66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

אצבעות שום וגבינה צהובה

01/05/2015
אצבעות שום וגבינה צהובה

וגם עוד שני מאפים מאותו בצק נפלאאאאא קל להכנה וטעים ברמות שאי אפשר להבין...אז גם אצבעות שום  שאפשר גם רק זעתר למרוח וגם עישבי תיבול וגם סמבוסק פיצה וגםםםם חחח פיצה טעימה... הפוינטה פה זה הבצק החלומי.

כמובן שהמאפה הוכן עם חלב אבל כל מי שירצה לפרוות אותו שיכין עם מים ואפשר להכין ולמרוח בכל מילוי שתרצו כמו שכתבתי הפוינטה כאן זה הבצק .....ושוב כמיות הנוזלים משתנה מקמח לקמח.

בואו נתחיל לעבודדדד:

החומרים הנדרשים:

1 ק" קמח

50 גרם שמרים / יבשים 2 כפות

50 גרם סוכר/ 3כפות 

כף גדושה דבש (לא לוותר)

כפית א' אפיה

כף מלח

4 כפות שמן

2וחצי כוסות חלב פושר/ מים

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו הלישה (למד) לערבב את המלח, השמן, הסוכר ואבקת האפיה כ2 דקות.להוסיף את הדבש והשמרים  להוסיף את החלב/ מים. וללוש בצק רך מאוד אם יש צורך להוסיף עוד נוזלים הבצק צריך להיות רך מאוד וקצת דביק.לאחר שלשנו וראינו שהבצק התלכד סביב הוו לישה לכבות את המיקסר ולכסות את הקערה עם מגבת או נילון (לא להוציא את הבצק מוו הלישה ) כעבור חצי שעה ללוש שוב בתחילה בהילוך איטי וכעבור כמה שניות בהילוך מהיר עד שהבצק נותן חבטות רציניות בדופן  הקערה (בערך דקה).זהו להוציא את הבצק לכסות בנילון או מגבת למניעת התיבשות ולהתפחה..תהליך ההתפחה בחורף קצת יותר ארוך כדי לזרז את התהליך אם אני ממהרת אני מפעילה את התנור ל50 מעלות מכבה ומכניסה את הבצק כמובן מכוסה.

בנתיים שבו תקראו בנחת ספר אל תשתו לא קפה ולא תה עם עוגה כי אחרי זה לא תוכלו לאכול מהמאפה כשהוא יצא מהתנורcheeky

כשהבצק תפח הכפיל את נפחו אנחנו מחלקים אותו ל4 חלקים שווים 

לאצבעות שום:

על משטח מעט מקומח מרדדים את הבצק הראשון למלבן בעובי של כ4 מ"מ (לא חייב להיות סימטרי אבל רצוי )

ומניחים אותו על תבנית מרופדת בנייר אפיה .

מורחים שמן זית בנדיבות ומפזרים בנדיבות שום גבישי / או שמן זית וזעתר./ או עשבי תיבול ושמן זית

לתוספת של גבינה צהובה פשוט למרוח אפשר רוטב פיצה אבל גם שמן זית ולפזר הרבה גבינה צהובה.

לקחת גלגלת של פיצה ולחתוך לרצועות של 3 ס"מ רוחב.ועם האצבעות להרחיק מעט את הבצק אחד מהשני.

לכסות את המגש ולהתפיח כחצי שעה (בערך)

לחמם תנור ל200 מעלות ולאפות כ13 דקות בערך.

לא נורא אם הבצק נדבק אחד לשני תעברו שוב עם הגלגלת לחיתוך .

ומיד לזלול אם לא תתאפקו cheeky רק heart קטנה שלא תשרפו את הלשוןwink

המאפה מעולה בהקפאה רק צריך חימום קל במיקרו או בתנור.

לסמבוסק:

לקרוץ כדורים במשקל של 100 גרם/ קטנים יותר למקרה שיש ילדים קטנים שלא יכולים לסיים סמבוסק אחד גדול.

לתת לכדורים לתפוח 10 דקות מכוסים ולרדד לעיגול גדול. למרוח ברוטב פיצה לשים גבינה צהובה /מלוחה וזיתים לסגור היטב את הבצק ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

להתפיח ולהכניס לאפיה של 200 מעלות זמן האפיה כ13 עד 15 דקות לא לאפות יותר מידיי הבצק יתייבש לכם.

ואתם יכולים למלא סמבוסק כמו שתמיד אני אומרת לכם תתפרעו כיד הדימיון השורה עליכם..אני למשל אוהבת לאכול סמבוסק ממולא בבצל מקורמל וגבינה מלוחה.אפשר להכין שקשוקה ולמלא כן כן עם הביצה זה פשוט מעדן.ועוד ועוד.......

לפיצה:

לרדד לעובי שאתם רוצים ולגודל למרוח רוטב פיצה לפזר גבינה צהובה ותוספות שבני הבית אוהבים. ולאפיה ב200 מעלות הזמן תלוי בעובי הבצק. את הפיצה לא צריך להתפיח.

הנה הרווחתם 3 מאפים בפוסט אחד רק מה תכינו הרבהההה המאפים נחטפים.לא תגידו לא אמרתcheeky cheeky

בהצלחה

שלכם מכל ה  טובה

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת