00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מגוון לצרכן

ברוכים הבאים

מתכון ללחמג'ון (מאפה טורקי עם בשר)

לחמג'ון

 

למחג'ון הוא מאפה מהמטבח הטורקי, דומה לפיצה, רק לא חלבי אלא שעל הבצק יש בשר טחון. מאפה טעים ומשביע ולא קשה להכנה.

 

לבצק:

 

1/2 קילו (4 כוסות) קמח
25 גרם שמרית או 2 כפות שמרים יבשים
כוס\כוס וחצי מים
כפית מלח
2-3 כפות שמן זית

 

אופן הכנת הבצק:

 

מערבבים את כל הרכיבים ולשים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. אם יש צורך, מוסיפים מעט מים.

לכסות ולשים בצד להתפחה.

 

לתערובת הבשר:

מעט שמן לטיגון

400 גר' בשר טחון (אפשר בקר או כבש)

1 בצל גדול קצוץ דק

4 שיני שום כתושות

1 עגבנייה קטנה

חופן פטרוזיליה

מלח ופלפל לפי הטעם

חופן צנוברים

פלפל חריף אם אוהבים

 

רכיבים נוספים:

לבחירתכם רסק, רוטב עגבניות או רטבי טחינה.

שמן זית

 

אופן הכנת התערובת בשר:

במחבת מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את השום, פלפל חריף ואת הבשר, עד שמשחים. מוסיפים את העגבניה ואת התבלינים ומבשלים עוד כמה דקות.

סוגרים את האש ומצנננים מעט.

 

 

מכינים על תבנית נייר אפייה ומחממים תנור מראש ל-210 מעלות.

 

 

הכנת הלחמג'ון:

  • מחלקים את הבצק לכדורים בינוניים ומרדדים. אתם יכולים להחליט על עובי העיגול. מעבירים את העיגולים לתבנית.

 

  • על עיגולי הבצק מפזרים מתערובת הבשר. לפניכן אפשר למרוח רוטב עגבניות, רסק או טחינה. 

אני בחרתי הפעם להוסיף רטבי טחינה במגוון טעמים חדשים של אחלה ולחלק הוספתי רסק עגבניות.

(כדי לקרוא עוד על רטבי טחינה החדשים של אחלה כנסו לכאן )

 

 

  • מומלץ לפזר מעל צנוברים, לי לא היו אז פיזרתי פרוסות שקדים, ומעל הכל מזלפים שמן זית.

 

  • מכניסים את התבנית לתנור ואופים ב-210 מעלות בין 10-15 דקות.

 

 

  • אפשר לפזר מעל פטרוזיליה קצוצה טריה ומומלץ מאוד לזלף מעל הכל טחינה.

 

 

 

 

הקישוטים נעשו בעזרת כפות צילחות של ארקוסטיל. את המושג "צילחות" הכרתי וכמוני עוד רבים, בזכות תוכניות הבישול ששדרו לאחרונה על מסכי הטלויזיה. מה שנראה כל כך מקצועי ויציריתי, מתגלה כקל ופשוט, בעזרת הכפות לקישוט הצלחות של ארקוסטיל. באריזה תמצאו כף גדולה (אורך 23 ס"מ) וכף קטנה (אורך 19 ס"מ). הכפות מנירוסטה עם ידית מעץ.

 

 

מצורפים למארז חוברת עם הנחיות ורעיונות לזילופים שונים לקישוט הצלחות וגם מתכונים לרטבים שונים, איתם ניתן לצלחת. בנוסף, קיים גם סרטון ברשת.

אני עשיתי כאן ליד הלחמג'ון את הנסיון הראשון והמהיר שלי ורק לאחר מכן עיינתי בחוברת המצורפת ובסרטון.

 

 

מחיר מומלץ לצרכן לכף צילחות: 59.90 ש"ח

 

 

סרטון עם דוגמאות לשימוש בכפות צליחות:

 

 

לעדכונים מהבלוג מוזמנים להרשם עם המייל וללחוץ לייק בדף הפייסבוק: http://www.facebook.com/Florentinasblog

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Florentina אלא אם צויין אחרת