00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

מרק שפע

 

 

 

 

 

 

 

 

כל מי שניכנס אי פעם למטבח וצבר נסיון קטן יודע לומר שקל מאוד להכין מרק וכמעט כל שילוב של חומרי גלם טובים, רצון טוב ואהבה ישיגו תוצר נפלא של טעמים. כאשר מתווסף לכל זה גם גשם עז וקור חורפי הטעמים מקבלים את החויה הקולינארית המושלמת והחגיגה המשפחתית עושה לכולנו טוב.

בימים הקרים של השבוע האחרון אפשר לאכול ללא הכרה פחמימות ותבשילים מכבידים ומנחמים. אני מעדיפה לבשל באופן דומה לתבשילים שאני מגישה תמיד ולהוסיף מרק שפע שיעשה כל ארוחה לארוחה טובה יותר. יש מי שמוסיף למרק הזה אורז (בעלי) יש מי שמוסיף קרוטונים (הבן) ויש מי שמוסיף גם שקדים וקרוטונים ביחד. (לא מגלה לכם מי... )

 

כל מרכיבי המרק נקצצים בסלייסר בכמה שלבים כמובן:

רבע ראש כרוב קטן

פרחי כרובית קטנה 

4 גזרים

1 דלעת ערמונים

1 בצל גדול

סלרי עלים

חופן פטרוזילה

2 תפוחי אדמה

2 קישואים

כף אבקת מרק

מעט פלפל גרוס

כף שמן זית

שליש כוס עדשים אדומות

איטריות עבות (רק בשלב האחרון לפני כיבוי הסיר. )

 

 

 

ההכנה:

קוצצים את כל הירקות ומעבירים לסיר גדול .

מוסיפים כמות גדולה של מים מבשלים עד הרתחה

מנמיכים להבה וממשיכים לבשל במשך שעה נוספת.

מוסיפים את התבלינים והפלפל הגרוס

מוסיפים את האיטריות  ומכבים את הלהבה משאירים סגור.

בתאבון

 

 

 

 

ויש גם  מרק חומוס. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ריקי ברוך 

מאמנת אישית וקבוצתית עיתונאית רשת, בלוגרית.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת