00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכלים טעים

מתכון לחמין (מהיר)

16/01/2015

בימים האחרונים עם בוא גל הקור, אני יושבת וקופאת בבית. אז בשביל לחמם את הבית ואת הבטן חיפשתי להכין משהו בבישול איטי, שהתנור יעבוד קצת - אז הכנתי חמין. זהו מתכון לחמין טעים ומפתיע. אני זירזתי תהליך, כי אין לי פלטת שבת ובמקום זה בישלתי על אש הכי קטנה שאפשר במשך כשעה. מבוסס על המתכון על גב האריזה של "לקט לחמין", עם שינויים משמעותיים שלי.

המצרכים (ל-4 מנות):

3 כפות שמן זית

800 גר' בשר כתף בקר (אני השתמשתי במיושן), חתוך לנתחים

2 עצמות מוח

2-3 בצלי שאלוט

8 שיני שום

1 פלפל צ'ילי, שלם (בלי "הראש")

1 כוס "לקט לחמין" של מיה (או כל לקט של חברה אחרת שמכיל שעועית אדומה + שעועית לבנה + גרגרי חומוס), שהושרה במים לילה קודם לכן, מסונן

1 רסק עגבניות (אני השתמשתי ברסק עגניות + בטעם מרוקאי של "יכין")

3 כפות רוטב צ'ילי מתוק חריף

1 כף רוטב סויה

פלפל שחור

פפריקה מתוקה

מים לכיסוי התבשיל (כמות שאפילו תעבור ותכסה טוב, כי יוספו תפוחי אדמה וזה יתבשל זמן "די ממושך")

10 תפוחי אדמה קטנים, שטופים וקלופים

ביצים, כמספר הסועדים, שטופות היטב

 

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן בסיר כבד. מוסיפים את נתחי הבשר ואת העצמות ומטגנים משני הצדדים להשחמה.

2. מוסיפים את הבצל ושיני השום ומטגנים 2-3 דקות.

3. מוסיפים את הלקט לחמין, פלפל צ'ילי ורסק העגבניות ומערבבים.

4. מוסיפים את יתר החומרים ויוצקים מים לכיסוי ומערבבים.

5. מכסים עם המכסה ומביאים לרתיחה.

6. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 20 דקות.

7. מוסיפים את תפוחי האדמה והביצים ומבשלים עוד 15 דק'.

8. מנמיכים לאש הכי קטנה שאפשר ומבשלים עוד כשעה - שעה וחצי.

 

מגישים חם ובתיאבון ....

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל niritcohen5 אלא אם צויין אחרת