00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של ממן

קוד חופשי

הבלוג של ממן

מה בן-אדם צריך?" הכריזה יום אחד, אחרי הכפית הראשונה של המנה האחרונה. "לא הרבה: משהו מתוק לאכול, וסיפור לספר, וזמן ומקום, וגלדיולות באגרטל, ושני חברים, ושני ראשי הרים, על האחד לעמוד ועל השני להביט. ושתי עיניים לבדוק בהן את השמיים ולחכות."  - מאיר שלו מתוך יונה ונער.

קוד חופשי

פסטה ברוטב שמנת וגבינות

10/01/2015

ביום רביעי קמתי עם דודא לפסטה.שמנת פטריות. אממה, הוצאתי את האף מהחלון וברגע שהוא נשר לי, הבנתי שאני לא יוצאת מהבית, גם לא בעד שלום. הלכתי להתחמם ליד המקרר, וגיליתי להפתעתי, שסנטה קלאוס השאיר לי שמנת מתוקה ואפילו כמה סוגי גבינה קשה. אז ויתרתי על הפטריות, והכנתי פסטה ברוטב שמנת וגבינות משגעת. נראה לכם משמין העסק הזה, אה? אז אחרי שתתאמו, תאכלו גם להשמין מנחת. חורף, מותר. :-)

אני, למשל, כבר לא מצליחה לסגור את הכפתור במכנסיי ה-א` שלי. אז אני מרשה לעצמי להתפקע. סליחה, להתפרע. ואם כבר מתפרעים- אז עד הסוף!

בזמן שהפסטה כבר על הגז, אני שומעת את השאיגות של אחותי הקטנה מהחדר. התעוררה המלעונה. אלמוגי, אחותי, לפני שנה ומשהו החליטה שהיא טבעונית- ומאז נשארה כזאת. כשהיא מחליטה משהו, היא מחליטה. וגם אלוהים לא יכול לעצור בעדה. ואפילו לא סטייק עסיסי.

אם יש מישהי שיכולה ללמד אותנו על כוח רצון, זאת היא. אבל בואו נחזור לענייננו, וכמו שהבנתם, ברוטב שמנת וגבינות היא לא כל כך נוגעת.

כבודה, כמובן, קיבלה רוטב אחר. עגבניות ופסטו. טבעוני, כדת משה ויורופסקי. (תרגעו, אם תתנהגו יפה ותתאפקו- גם אתם תקבלו).

יאללה, שנתחיל?

 

רוטב שמנת וגבינות:

מרכיבים:

50 ג` חמאה

בצל בינוני קצוץ

3-4 סוגי גבינות קשות  - אני השתמשתי ב: גבינה כחולה, גאודה והולנדית.

מיכל שמנת מתוקה

5 שיני שום 

1 כף קמח בהריון

1/2- 1 כוס חלב 

מלח פלפל

אופן ההכנה:

1. בסיר עם חמאה מטגנים את הבצל הקצוץ, בערך 5 דק`. לאחר מכן, מוסיפים 3 שיני שום קצוצות ומטגנים עוד כ-3 דק`.

2. מוסיפים כף גדושה של קמח, כדי להסמיך את הרוטב. לתהליך זה קוראים "רביכה". אחר כך, בהדרגה מוסיפים חצי כוס

    עד כוס חלב, בהתאם.

3. מוסיפים לסיר את מיכל השמנת המתוקה והגבינות ובוחשים על אש קטנה, עד שהגבינות נמסות.

4. לסיום סיומת, כותשים את שתי שיני השום הנותרות לתוך הסיר. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

רוטב עגבניות ופסטו:

מרכיבים:

שמן זית

בצל בינוני קצוץ

7 שיני שום קצוצות

מעט פלפל חריף ירוק קצוץ (לא חובה)

כ-8 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות

פסטו

מלח פלפל

אופן ההכנה:

1. בסיר עם שמן זית מטגנים את הבצל הקצוץ, בערך 5 דק`. לאחר מכן, מוסיפים 7 שיני שום קצוצות ומטגנים עוד כ- 5 דק`.

2. אם רוצים מעט חריפות, מוסיפים קצת פלפל ירוק חריף קצוץ דק, ואת העגבניות. אחר כך, מוסיפים כשתי כפות גדושות

    של פסטו, מתבלים מלח ופלפל לפי הטעם. מבשלים כ-20 דק` על אש קטנה.

 

 

 

אם אהבתם את הפוסט הזה,  יותר מאשמח ללייק, ואם אתם ממש ממש מתעקשים.... אז גם שיתוף.

אם אתם רוצים להמשיך ולעקוב אחרי "הבלוג של ממן", הכנסו לחלון בצד שמאל של "נשארים מעודכנים", והצטרפו דרך האימייל או דרך המסר, וכך תקבלו הודעה בכל פעם שאפרסם פוסט חדש. גאוני לא? :)

מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק - "הבלוג של ממן". :-)

 

בתיאבון!


אוהבת, ממן. 

 

 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל 22maman אלא אם צויין אחרת