33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

אורז מלא חורפי...

ברשומות האחרונות אני מדברת ומספרת אודות אוכל, אוכל עשיר, מגוון, צבעוני משולב בירקות הגדלים בחורף , אוכל חורפי. 

המשך לרשומה סתיו בחלונות  שבה שיתפתי אודות תזונת חורף , חשיבותה בחיזוק מערכת החיסון ומחלות חורף. 

במהלך השנים שאני מנהלת את הבלוג סיפרתי לכם הרבה אודות מחלות חורף , איבחון ודרכי טיפול משלימים , צמחים, ותוספי מזון בהם ניתן וחשוב להשתמש ולצרוך כשחולים, אתם מוזמנים לשוטט ברשומות וללמוד אודותיהם. אפילו לצור קשר ואשמח לעזור...

בתקופה הזו יש בי את הרצון לשתף אתכם במתכונים טעימים אותם אני מנסה ויש בכוחם להזין, לחזק, להשביע את גופינו בתקופת החורף, תקופה קרה בה הגוף זקוק לכל אבות המזון, לתבלינים חמים, למגוון רכיבים עשירים , צבעוניים, לירקות ופירות יחודיים ואופיינים לעונה זו בכדי להתמודד תסמינים וסיפטומים אופיינים.

הרבה מתכונים שלי מתבססים על ידע אישי וגם נגישים דרך איסוף חומרים, עיתונים, קישורים ברשת, אתרי אוכל עליהם אני מנויה וכדומה. 

את המתכון האחרון שמרתי מעיתון "ידיעות אחרונות", מדור "מנה לשבת" של נירה רוסו מתאריך 3.7.14 , המרתי את המתכון לצמחוני ומאופיין חורף בתבליניו...

מרכיבי המתכון:

11/2 כוסות אורז מלא עגול שטוף ומושרה בחמש כוסות מים, למשך מספר שעות

את הירקות לחתוך לקוביות ...

1 בצל

2 גזרים 

1פלפל אדום או כתום

1כרובית קטנה, לפתוח לפרחים

1 חציל או 5 פטריות שמפיניון

1 קישוא 

2 גבעולי סלרי

1 כוס אפונה קפואה או כוס גרגרי חומוס מושרים וחלוטים 

3 כפות שמן, 1/2 כפית מלח,1/3  כפית פלפל שחור, 1 כפית גדושה חוואג' עם דורה, ניתן חוואג' רגיל או תבלין  קארי ירקות, 1/3 כפית כורכום, 1/3 כפית פלפל לבן.

ההכנה:

בסיר רחב מחממים את השמן ומכניסים את הירקות לפי אופין...קשים עד רכים, מאדים למספר דקות , מערבבים מידי פעם.

את האורז מסננים, שומרים את המים, 

כשהירקות רכים מוסיפים את האורז, מערבבים אותו עם הירקות וממשיכים לאדות מספר דקות,

מוסיפים את הנוזלים מתבלים , נותנים עירבוב קל להטמיע את התבלינים, מכסים ,

כשהאורז רותח מורידים את גודל הלהבה וממשיכים לבשל עד שהנוזלים נספגים.  

בגלל תבלין החווואז' או הקארי יש סיכוי שהאורז יהיה מעט עיסתי. 

 לפי המתכון המקורי, ניתן לבשל את הירקות בנפרד..לתבל במלח ופלפל ולבשל את האורז בנפרד לתבל בשאר התבלינים ואז לערבב ביחד. 

אני באופן אישי מוסיפה בעת ההגשה מעט מיץ לימון סחוט . 

אפשרות הגשה לפזר מעט שקדים קלויים ועלי נענע קצוצים. 

 שיהיה לנו חורף בריא ונעבור את הסערה בטוב ובבריאות. 

אתי. 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת