00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

קיצרי - אוכל מבית עירקי

 

 

 

 



את המנה הזאת אוכלים עם לבן בדרך כלל . הקיצרי מלווה בדרך כלל, אך לא חייב, עם קציצות ירק קטנות.

 


 

קיצרי - אוכל מבית עירקי

 

 

 

 

1 כוס עדשים אדומות
3 כוסות אורז יסמין
1 כפית גדושה כמון
1 כפית כורכום
מלח
שמן לטיגון
1 ראש שום קטן קצוץ
3.5 כוסות מים

 

 

 

 

לחמם שמן בסיר ולטגן בו קלות את השום. להוסיף את העדשים ולהמשיך לטגן מספר דקות תוך ערבוב מידי פעם.

להוסיף את התבלינים, לערבב ולהוסיף את המים. עם רתיחת המים להוסיף את האורז ולהוריד את האש לנמוך ביותר.

לכסות את המכסה במגבת ולהניח להתבשל עד רך.



 

 

 

להשאיר את המגבת על הסיר לעוד כרבע שעה.

לאכול בהנאה.


 

שבת קסומה לכולנו.


אלינוער


 

 



 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת