55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

עוגת סולת וקמח מלא

06/01/2015
עוגת סולת וקמח מלא

בס"ד

 

בעקבות עוגה מקמח מלא שקיבלתי מחברה שחוסלה עד תום וגררה תגובות טובות מהבעל והילדים החלטתי שהשבוע אני אופה רק עוגות בריאות עם קמח מלא.

לקחתי את המתכון הרגיל שלי לעוגה זו והמרתי ברכיבים בריאים יותר, האמת קצת בחששות, אבל אמרתי מה שיהיה יהיה,מקסימום נעשה כדורי שוקולד מהםsurprise.

התוצאה הפתיעה אותי לטובה ונראה לי שכוכב חדש נכנס למטבח שלי.

מקווה שתהנו גם אתם.

 

 

המצרכים לעוגה:

1 כוס קמח מלא 70% (השתמשתי של חברת מהודר)

1 כוס סולת

1 כוס קוקוס

1 אבקת אפיה

3/4 כוס סוכר חום דמררה

1/2 כוס שמן

3 ביצים

1 כוס מיץ תפוזים/מים

50 גרם שקדים מולבנים, בערך (לא חובה)

 

המצרכים לסירופ:

1/2 כוס דבש

1 כוס מים

 

אופן ההכנה:

- לחמם תנור לחום של 180 מעלות

- להכניס את כל מצרכי העוגה לפי הסדר,מלבד השקדים, לקערה ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה והומוגנית.

- לשמן תבנית מלבנית ולשפוך את התערובת לתוכה.

- לפזר את השקדים על התערובת.

- להכניס לתנור ולאפות 25-30 דקות עד להזהבה. לקרר.

- בקלחת לשים את הדבש והמים ולהביא לרתיחה.

- לחתוך את העוגה ולשפוך עליה את הסירופ החם.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת