55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

פנקוטה תפוז על סלט תפוזים

21/01/2015

 

המתכון לקוח מאחת מחוברות "השף הלבן" והיווה סיומת מוצלחת לארוחה אסייתית שהגשתי בשבת

המצרכים ל - 10 מנות:

2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה 32 או 38 %

1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

1/3 כוס סוכר

14 גר' אב' ג'לטין

קלפה מגוררת מתפוז 1

מקל קינמון

לסלט התפוזים:

2 תפוזים בקליפתם מקורצפים ושטופים היטב

1 כוס סוכר

1 כוס מים

1 מקל קינמון

1 כוכב אניס (לא הכרחי)

(המלצה שלי: אם כבר, תכינו כמות גדולה יותר של ריבה לשימושים אחרים, באותו יחס של כמויות)

אופן ההכנה

את סלט התפוזים אפשר להכין מראש:

1. מרתיחים את הסוכר המים והתבלינים, מבשלים כ - 5 דקות על אש גבוהה. חותכים את התפוזים, יחד עם קליפתם לקוביות בגודל 1*1 ס"מ ומוסיפים לסירופ. מרתיחים ומבשלים על אש נמוכה כשעה, מצננים בתוך הנוזלים ומקררים עד להגשה. 

הכנת הפנקוטה

1. מרתיחים את מיץ התפוזים ומצמצמים למחצית הכמות.

2. מוסיפים לסיר שמנת, סוכר ומקל קינמון. מביאים לרתיחה ומבשלים כ - 7 דקות.

3. ממיסים את הג'לטין במעט מים חמים ומערבבים. 

4. מסירים מהאש, מצננים קלות, מוציאים את מקל הקינמון ומוסיפים את הג'לטין וקליפת התפוז המגוררת ומערבבים.

5. יוצקים לכלים אישיים עד לגובה מחצית מגובה הכוס ומקררים לפחות 4 שעות במקרר כשהכלים מכוסים בניילון נצמד

הרכבת המנה: 

1. מוזגים בכל צלחת הגשה מעט מסירופ התפוזים, משחררים את הפנקוטה מהכוס והופכים על הסירופ, מסדרים בצד כל קינוח מקוביות התפוזים ומגישים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

27 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת