55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

הום פרייז

14/01/2015

אני חושבת שאת ההום פרייז הכניס השף חיים כהן למסעדת "דיקסי" שקיימת כבר מעל ל - 20 שנה. והם נקראים כך, משום שבשונה מהפרנץ' פרייז, ההכנה שלהם ביתית וקלה וילדים משתגעים על זה. 

המצרכים:

1 - 1 וחצי קג'  תפא"ד שטופים

שמן זית

6 כפות רוטב צ'ילי מתוק

2 כפות רוטב צ'ילי חריף או 1/2 כף תבלין צ'ילי חריף

100 גרם חמאה בטמפ' חדר (במתכון של חיים כהן - 200 גרם)

אופן ההכנה: 

חותכים את התפא"ד לקוביות (יחד עם הקליפה), מרתיחים מים בסיר גדול עם מלח לבישול. כשהמים רותחים מוסיפים את התפא"ד ומבשלים כ - 20 דקות עד שהתפא"ד רכים, אבל לא רכים מדי.

מסננים היטב את המים, מסדרים את הקוביות בתבנית אפיה ומוזגים מעל את השמן זית.

מכניסים לתנור למצב גריל, כדי שהתפא"ד ישתזפו, הופכים בעדינות כדי שיקבלו צבע מכל הצדדים. 

הכנת רוטב הצ'ילי

מערבבים במיקסר או במוט בלנדר את החמאה עם הצ'ילי. מפזרים מעל לתפא"ד האפויים ומכניסים לעוד כמה דקות לתנור. אם יש צורך מנערים קלות את התבנית, כדי שכל הקוביות יספגו את טעם החמאה והצ'ילי.

מגישים חם, בתיאבון.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

26 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת