66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

עוגת נס קפה בשכבות

עוגת נס קפה בשכבות

שכבות שכבות שכבות זהו החידק האחרון שליcheeky cheeky מרוצה מאוד מהטעם שלה ומעלה את המתכון לפינה הקבועה בפורום אוכל כשר "עוגת השבת שלי"  כל יום חמישי . חלום של עוגה.

המצרכים לבצק:

4 כוסות קמח

3 כפות סוכר

חצי כוס חלב

4 חלמונים

25 גרם שמרים

300 גרם חמאה רכה מאוד

כפית  תמצית וניל

כפית שטוחה א' אפיה

למילוי:

4 חלבונים

2 כפות גדושות נס קפה

1 ורבע כוסות סוכר

אגוזי מלך / לבחירה

אופן ההכנה:

בקערת המערבל שימו את הקמח א' אפיה הסוכר החמאה ותערבבו כמה דקות עד שהחמאה מתערבבת בקמח

תוסיפו את השמרים החלמונים והחלב ותלושו לבצק רך ונעים (יתכן ויהיה צורך בעוד חלב תוסיפו עוד מעט בזהירות) 

כסו את הבצק ותנו לו לתפוח כשעה (לא לדאוג הוא לא תופח מי יודע מה).

בנתיים תכינו את המלית:

להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב ותוסיפו בזהירות את א' הנס קפה.

שימו בקערה אגוזי מלך קצוצים גס (אין כמות כיד הדימיון) אני שמתי הרבה זה יאמיייsurprise

הרכבת העוגה:

חלקו את הבצק ל4 חלקים שווים

שמנו תבנית מרובעת  או לחילופין שימו נייר אפיה

רדדיו בצק אחד  תרימו את הבצק עם מערוך ותניחו בתבנית. מירחו את הקצפת נס קפה שליש ממנה ופזרו אגוזים (כמה שיותר יותר טעים)

שוב לחזור על אותה פעולה כששכבה אחרונה זה הבצק

עם מזלג לדקור את הבצק העליון (כדי להוציא ממנו את האוויר שלא יתפח גם אם תופח מעט לא קרה כלום זה צונח אחרי  שיצא מהתנור.

חממו תנור ל180 מעלות ואפו בערך כ40 דקות (לא צריך התפחה חוזרת)

בהצלחה

שבת שלום 

שלכם מכל ה  טובה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

32 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת