44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

לחמניות במילוי תפו"א ופטריות

לחמניות במילוי תפו"א ופטריות

בס"ד

 

לחמניות נפלאות ממולאות בתערובת של תפו"א ופטריות שאפילו הילדים אהבו מאוד.

מתאים מאוד לארוחת ערב קלה או לשבת בבוקר,ביצה קשה ליד וסלטים ויש לנו אחלה ארוחה,נכון?

 

 

המצרכים ל- 20 יח':

לבצק:

2.5 כוסות קמח 

1 כף שמרים יבשים

1 כף סוכר

1/4 כוס שמן

1 כוס מים (בערך)

1 כף מלח

 

למלית:

2 תפוחי אדמה בינוניים

1 סלסלת פטריות קצוצות

1 בצל בינוני קצוץ

מלח,פלפל

 

1 ביצה טרופה מהולה בכפית שמן

שומשום

 

אופן הכנת הבצק:

- בקערת המיקסר שמים את הקמח,שמרים,סוכר והשמן ומתחילים ללוש.

- מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק אחיד.

- מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה עוד חמש דקות.

- מכסים ומניחים להתפחה של שעה.

 

אופן הכנת המלית:

- מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים.מסננים ומועכים לפירה.

- מטגנים את הבצל עד להשחמה.

- מוסיפים את הפטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב כחמש דקות.

- מוסיפים את תערובת הפטריות לפירה ומתבלים.טועמים ומתקנים תיבול.

 

אופן הכנת הלחמניות:

- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

- יוצרים מהבצק 20 כדורים.

- מרדדים כל כדור לעלה דק (אני מרדדת בין שני ניירות אפיה)

- מניחים כף גדושה מהמלית במרכז העלה,מרימים את הקצוות של הבצק לכיוון המרכז וסוגרים היטב.

- מניחים בתבנית מכוסה בנייר אפיה עם התפר כלפי מטה.

- מברישים בביצה טרופה וזורים שומשום.

- מכניסים לאפיה למשך 20-25 דקות עד שהלחמניות משחימות.

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת