55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

קינוח פרווה של פניני טפיוקה

בזמן האחרון, מאכלים ומתכונים אסייתים "עושים לי את זה". ואפשר לראות את זה במתכונים האחרונים שפרסמתי: סלט פאפיה ירוקה וספרינג רול ויטנאמי. 

הפעם החלטתי להתנסות בהכנת קינוח טיבעוני מפניני טפיוקה. 

פניני טפיוקה הם חומר גלם עמילני המיוצר משורש המניהוט,   (איזה מזל שיש ויקיפדיה)

ניתן למצוא פנינה טפיוקה בשני גדלים בכל רשתות השיווק, במחלקת המוצרים האסייתים.

הכמות שלהלן מספיקה ל - 15 מנות קינוח גדולות לערך.

המצרכים

1 כוס פניני טפיוקה קטנות

4-5 כוסות מים

קופסת שימורים של קרם קוקוס - 400 מ"ל (שימו לב לא "מי קוקוס")

3/4 כוס סוכר.

לפירות:

1/2 סלסלת תותים/פירות יער קפואים/מנגו או פרי העולה על דעתכם

סוכר לפי הטעם

אופן ההכנה

1. שמים את פניני הטפיוקה בסיר עם תחתית כבדה. מכסים את הפנינים בחלק מכמות המים ומניחים לטפיטוקה לספוג את המים במשך 20 דקות.

2. לאחר עשרים דקות מוסיפים עוד 3 כוסות מים, סוכר, הוניל והמלח ומבשלים על אש נמוכה 15 דקות, עד שהפנינים נעשות שקופות. אם התערובת נראית לכם סמיכה, הוסיפו עוד קצת מים.

3. מוסיפים את קרם הקוקוס ומבשלים עוד 10 דקות. יש להקפיד על ערבוב כל כמה דקות, כדי שהפנינים לא יידבקו לסיר. 

4. שכבת הפירות:

     חותכים את התותים לקוביות, מבשלים עם הסוכר כמה דקות על הגז, עד שהסוכר מבעבע. מצננים

5. מעבירים את הטפיוקה לכוסות ההגשה, מוזגים מעל את שכבת הפירות מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד להגשה. 

 

 


המתכון מבוסס על מתכון מהבלוג "עוגיונט"

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת