77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הטלה-רחל בניאש מזרחי

לזניה חלבית

 

 

.

 

מצרכים

כ-1/2 חבילה דפי לזניה

1 גביעי קוטג'

1 שמנת חמוצה

1 כוס שמנת לבישול

1 גבינה לבנה

3 ביצים

1 בצל אדום קצוץ

כמה עלי ריחן

רסק עגבניות של יכין 260 ג"ר

3 כוסות  מים

1 כפית אורגנו יבש

450 גבינה מגורדת קנויה מהסופר

150 גרם  מוצרלה +גבינה בולגרית מגורדות

מלח, פלפל,אגוז מוסקט

שמן זית- מעט רק לשימון תבנית

 

להכין מראש עלי לזניה ,

תערובת גבינות קוטג, ,שמנת חמוצה ,1 גבינה לבנה ,מוצרלה +גבינה בולגרית כוס שמנת לבישול 3 ביצים ,מלח  אגוז מוסקט.

תערובת שנייה בצל מטוגן בשמן זית  להוסיף רסק עגבניות של יכין 260 ג"ר +3 כוסות מים. מלח  פלפל שחור גרוס, עלי בזיליקום,כפית פפריקה, קמצוץ סוכר,כפית לימון,כפית לבשל 10 דקות

בניית הלזניה

 החומרים בלזניה הזאת מתאימים לגודל של תבנית בינונית בגודל של כ-30X40. 

דבר ראשון כדאי לשמן את התבנית, מורחים את הקרקעית והדפנות של התבנית עם מעט שמן זית.

עכשיו מסדרים שכבה של דפי לזניה על הקרקעית.  לא מבושלים. לא צריכה להיות חפיפה ביניהם והם גם לא צריכים להיות שלמים במיוחד, 

 מפזרים 1/3 מרוטב העגבניות.

מפזרים באופן אחיד 1/3 מתערובת הגבינות

ועל זה 1/3 מתערובת הגבינות המגוררות.

שכבה אחרונה כנ"ל בלי לפזר את הגבינה המגורדת

אופים בתנור תנור שחומם מראש ל180 מעלות חצי עד ארבעים דקות

בודקים עם שיפוד עץ בכמה מקומות עד למטה אם השיפוד נכנס בקלות ,סימן שהלזנייה מוכנה

כשהלזניה מוכנה  מפזרים את 1/3 הגבינה האחרון ומחזירים ל-10 דקות אפיה נוספות. ככה זה נראה בתנור:

 

 

רצוי לקרר לאחסן במקרר רק כך המנות נחתכות יפה

לחמם בתנור  מאה שמונים מעלות כחצי שעה. גם במיקרוגל מתחמם יפה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

אולי תאהבו גם
המיטב
אולי תאהבו גם
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל rmizrahe אלא אם צויין אחרת