00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

crafty fairy

כדורי שוקולד תמרים טבעוניים - כמה טעים ( וגם בריא)

 

 

" אני לא בטוח שזה היה כל כך טעים ,אבל זה היה מאד.... בריא !

( ציטוט מקלטת סיפור שהילדים שלי אהבו מאד כשהיו קטנטנים  )

 

כאמא וחובבת אוכל טוב אני תמיד שמחה למצוא  מאכלים שהם גם טעימים וגם בריאים.

 

-----------

את הרשומה הזו אני מקדישה לחברותיי היפות, האמיצות והמעצימות  מקבוצת הוואטס אפ " כל אחד יכול" שהתגבשה לנו בעקבות סדנה שסיימנו אצל מיכל צפיר המקסימה.

הקבוצה  הזו שנוצרה לנו מחזקת , משתפת, תומכת ומעשירה בכל תחומי אורח החיים הבריא: תזונה, תנועה, מפגשים מהנים, מחשבות חיוביות, ועוד ועוד.

סיפרתי לכם שבחודשים האחרונים הרבה מהיצירתיות שלי הוקדשה ליצירות במטבח .

את התוצרים המתכונים ולפעמים גם סרטוני וידאו ביתיים שצילמתי שלחתי בקבוצת הוואטס אפ המקסימה הזו.

עכשיו אני עושה סדר ומשתפת גם אתכם במתכונים

מתוך מבחר התמונות הענק שצילמתי בחרתי היום את כדורי השוקולד תמרים שלי.

לפעמים הם כדורים ולפעמים נקניק שחתוך לפרוסות

אבל הם תמיד  מכילים הרבה קקאו.

 

אני שוקוהולית!!!

תנו לי שוקולד מריר חשק 85 אחוזי קקאו לפחות ורצוי גם יותר ואני מאושרת.

לא אוהבת שוקולד חלב

לא עוגיות בטעם שוקולד

לא פרלינים ממולאים כי מבחינתי המילוי הוא בזבוז מקום בבטן

תנו לי קקאו

ברגע שגיליתי את הקקאו הנא,  על כל צורותיו ( אבקה, שבבים או פולי קקאו שלמים) הבנתי שהטעם השוקולדי יכול להעלות אפילו על עצמו

ואם אומרים שהוא גם בריא יותר אז מבחינתי זו עסקה מושלמת.

 

ככה אני מכינה כדורי שוקולד  טעימים  ובריאים שיכולים לשמש חטיף אנרגיה נפלא .

אני  אוהבת לאכול  מנה קטנה לפני ריצה כי זה נותן אנרגיה ולא מכביד על הבטן.

החומרים הבסיסיים:

20  תמרי מגהול  מגולענים  ( אני קונה את האורגנים שמוכרים בעדן טבע ב30 שח לקילו והם מעולים)

4 כפות גדושות אבקת קקאו ( אני משתמשת בקקאו נא אבל אפשר בהחלט גם עם קקאו רגיל)

תוספות:

זרעים ,גרעינים ואגוזים ( זרעי צ'יה,שומשום , אגוזי מלך, קשיו,גרעיני חמניות וכד)

פירות יבשים קטנים ( חמוציות, גוזיברי, )

אבקת חרובים

אבקת מאקה ( לא להיבהל מהשמות, שום דבר לא חובה  , אני רק כותבת כאן אפשרויות למי שמתחשק לו להכיר מזונות ולהתחיל לחפש בגוגל)

קוואקר ( פתיתי שיבול שועל)

חומר מדביק:

סילאן

דבש

דבש חרובים

טחינה

מעט מים

לציפוי:

שבבי קוקוס

זרעי שומשום

אבקת קקאו 

 

עכשיו כבר ברור שאין כאן ממש מתכון אלא רק רעיון והשאר משחק יצירתי של מרקם וטעם:

ההכנה:

מכניסים לבלנדר את חומרי הבסיס והתוספות שבחרתם ומערבלים לקבלת מרקם שיאפשר יצירת כדורי שוקולד.

אם המרקם אבקתי מידי אז אפשר להוסיף חומר מקשר  ולערבל שוב

היגענו למרקם הרצוי?

עכשיו אפשר לגלגל כדורי שוקולד ולצפות אותם באחד  או יותר מחומרי הציפוי 

או לפזר קוקוס על  דף אפיה ולגלגל עליו נקניק שוקולד  שאפשר לשמור במקרר או במקפיא ולחתוך ממנו פרוסות כל פעם שמתחשק.

טעים טעים טעים

בתאבון

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פיית מרציפן אלא אם צויין אחרת