1515
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

עוגת גבינה אפויה גבוהה

אם תחפשו אצלי בבלוג יש כמה מתכונים טובים לעוגות גבינה ,והנה עוד אחת נהדרת וקלה להכנה ,

הרעיון כמעט אותו רעיון גם המרכיבים כמעט זהים ,הפעם בחרתי בעוגה קלילה ולא דחוסה שמגיעה

לגובהה נהדר ונשארת יחסית גבוהה ,אמנם צונחת אבל מעט . העוגה בגרסה ללא תחתית .

מי שרוצה יכול להוסיף תחתית מבצק פריך או ביסקוויטים .

מצרכים :

750 ג`ר גבינת שמנת  5%

1 מיכל שמנת חמוצה

5 ביצים

1 כוס סוכר

5 כפות קמח

3 כפות קורנפלור

2 שקיות סוכר וניל

1/4 כוס חלב

30 גרם חמאה

אופן הכנה:

מחממים תנור לחום גבוה 200 מעלות ,

מפרידים ביצים ,מערבבים חלמונים עם גבינה ושמנת לקרם אחיד.בקערה קטנה ממיסים

את החמאה ,מערבבים עם החלב ומוסיפים לקרם הגבינה ,מנפים קמח וקורנפלור ומוסיפים

לקרם הגבינה מערבבים היטב שלא יהיו גושים .

מקציפים חלבונים עם כוס סוכר ושתי שקיות סוכר וניל לקצף יציב ,מאחדים את שתי

התערובות ,את קצף החלבונים יוצקים על קרם הגבינה ומערבבים בעדינות .מעבירים

את העוגה לתבנית קוטר 26 משומנת היטב .

מניחים תבנית קטנה עם מים רותחים בקרקעית התנור ,מכניסים את העוגה לתנור החם

מנמיכים את החום ל180 מעלות אופים כ10 דקות עד לקבלת קרום פריך למעלה ,מנמיכים

את החום ל160 מעלות ממשיכים לאפות כשעה ,מוצאים מהתנור מקררים היטב .

אותה עוגה הפעם בתבנית עגולה קוטר 24 עם תחתית ביסקוויטים מפוררים +60 גרם חמאה להדק לתחתית התבנית

לשמן את התבנית גם מסביב לסדר נייר אפייה מעל גובה התבנית לצקת את הבלילה לתבנית ולאפות .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

29 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת